Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét hengerelt a KSE

Ismét hengerelt a KSE Sport

A csoportelsőség volt a tétje a szerdai székely rangadónak, tudniillik a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban a női kosárlabda-bajnokság alsóházának két hibátlan együttese csapott össze, a középszakaszban ezeddig hibátlan KSE és a Marosvásárhelyi Sirius. A párharcból a végig sziporkázó, Debreczi dupla-duplájára alapozó kézdivásárhelyiek kerültek ki győztesen.

Esélyeshez méltón, nagyszerűen kezdett a KSE, amely Danalache és Debreczi kosaraival vezetett, mire a vendégektől Dunbar is beköszönt. A folytatásban is Debreczi Iringó került előtérbe, a kovásznai játékos újabb négy pontot dobott a közösbe, majd Vega és Mobley percei következtek, így az első negyed felénél már 15–4-gyel ment a KSE. A Sirius egy 5–0-s futással szépített, de Mobleyék nem engedték közelebb férkőzni a vendégeket, rátettek még egy lapáttal, és egyértelmű fölénnyel, 22–11-re hozták az első tíz percet.

A második negyedet Domokos Réka kosara vezette fel, majd Vega távolról volt eredményes, illetve Mobley kétszer is gyűrűbe talált (31–11), mire a marosiak bedobták mindkét szabaddobásukat. Danalache triplájával már 20 fölé emelkedett a két csapat közti különbség (34–13), ami a folytatásban tovább nőtt, tekintve, hogy a kézdivásárhelyiek amerikai idegenlégiósai tették a dolgukat, szórták a pontokat.

Hirdetés
Hirdetés

Nagyszünet előtt Bobar és Feises faragott le némiképp a Sirius hátrányából, de ez a lényegen mit sem változtatott, 45–26-os állásnál fordultak a felek.

A második félidő gyakorlatilag edzőmeccsé silányodott. Farkas Alpár tanítványai fantasztikus napot fogtak ki, a Sirius pedig egyre jobban elengedte a mérkőzést. Farkas Alpár minden játékosát pályára küldte. Viszonylag kevés kosár esett a harmadik negyedben, 59–37-ről kezdődött a záró szakasz. Pálfi, Vega és Badi kosárváltása után tovább nyílt az olló, négy perccel a vége előtt Holinka-Miklós távolijával már 70–45-öt mutatott az eredményjelző, majd az U16-os korosztályú Bara Németh Beáta percei következtek, aki ziccerből és távolról is eredményes volt. Végül 75–50 arányú magabiztos, megérdemelt sikert aratott a KSE.

A minden egyes meccsen dupla-duplázó Kayla Mobley (24 pont, 7 lepattanó) helyett ezúttal Debreczi Iringó tűnt ki, aki 14 pontot szórt és ugyanannyi lepattanót gyűjtött be. A KSE legközelebb szombaton játszik bajnokit, amikor is a Konstancai Phoenix otthonába látogat.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, B-csoport, 6. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Marosvásárhelyi Sirius 75–50 (22–11, 23–15, 14–11, 16–13). Kézdivásárhely, Kicsid Gábor Sportcsarnok, mintegy 230 néző.

KSE: Debreczi 14 pont, Vega 20/6, Danalache 7/3, Holinka-Miklós 3/3, Mobley 24. Játszott még: Czimbalmos, Kozman, Domokos 2, Bara Németh 5/3, Bandi, Bitai, Ardelean). Edző: Farkas Alpár.

Sirius: Badi 4, Feises 8, Mészáros 10/3, Gál, Dunbar 13/3. Játszott még: Bobar 3, Pálfi 2, Ignat Kleeman, Smelser 10, Bokor. Edző: Ionel Bustur.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük