Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismét a dobogó felső fokán

Ismét a dobogó felső fokán Sport

Ismét két első díjjal gazdagodott a kézdivásárhelyi Szigyártó Roland, a NoMadMerida CST klub csapatának tagja. A korosztályá­ban Románia legjobb hegyikerékpárosa az elmúlt időszakban részt vett a feleki kerékpárversenyen, ahol századmásodperccel győzte le a görög bajnokot. Rá egy hétre a Román XCO kupa első fordulójáról is elhozta az aranyérmet.

– A feleki verseny miatt nem is aggódtunk addig, amíg meg nem jelent a görögországi bajnok, akivel harminc percig kerék a kerék mellett haladtak – tudtuk meg Szigyártó Lászlótól, Roli édesapjától
Az utolsó pár méterben századmásodperccel nyert a fia, ez szemmel láthatatlan volt, ezért számítógép segítségével döntötték el, hogy végül ki állhat a dobogó felső fokára. Azt követően ismét jött egy hét kemény edzés, hiszen készülni kellett a Román XCO kupa első fordulójára, amelyet Călărași-on tartottak meg. Ez egy sokkal komolyabb megmérettetés. A hegyikerékpár-viadalnak két szakasza van, első nap tartják az országúti futamot, második nap pedig a hegyi részét.

Hirdetés
Hirdetés

– A hegyi verseny alatt nagyon technikás volt a talaj, de Roli lekörözte az összes lányt, illetve a mezőny felét, hiszen a 14. versenyző még tíz perces hátránnyal megtette ugyan a kört, de a 15. versenyző már a négy körből csak hármat teljesített. A fiam azt is lekörözte, aki az országúti versenyen legyőzte őt – mesélte büszkén az apuka.

Roli volt az egyetlen versenyző, aki egyszer sem tette le a lábát a földre a verseny alatt, annak ellenére, hogy nagyon csúszós volt a talaj, így innen is első díjjal tért haza. Édesapjával vállvetve jelenleg a bajnoki cím megtartásán dolgoznak, amit két éve szerzett meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások