Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iksszel kezdtek az alsóházban

Iksszel kezdtek az alsóházban Sport

Hiába volt jobb ellenfelénél a Sepsi OSK, be kellett érnie az egy ponttal a Jászvásári Poli elleni pénteki összecsapás után. Az alsóházi rájátszás nyitányán Safranko hátrányból egyenlített ki, de más lehetett volna a végeredmény, ha a játékvezető nem huny szemet a piros-fehérek elleni szabálytalanságokon.

A meccset házigazdához illően az OSK kezdte mezőnyfölényben, azonban komolyabb gólszerzési lehetőségek nélkül. A négy hónapja nyeretlen jászvásáriak a 15. percben megtörték a gólcsendet, amikor is Ovidiu Horșia tökéletesen végezte el a Tincu szabálytalankodása miatt befújt szabadrúgást, látványosan tekerve a bal felső sarokba (0–1).

Alig pár perc múlva erősen vitatható döntést hozott Marian Barbu játékvezető, miután Răzvan Grădinaru szabályosan elkaszálta a büntetőterületre betörő Safrankót. A jogos tizenegyes helyett a szlovák csatár műesésért kapott sárga lapot. Nem sokkal később az OSK is könnyen emberhátrányba kerülhetett volna, ugyanis Velev taposta meg Manuel De Irindót, de megúszta egy sárgával. A 43. percben újabb tizenegyesgyanús helyzet adódott, ezúttal Sorin Șerban büntetőterületen belüli kezezése után maradt néma a játékvezető sípja.

Szünet után kitámadott az OSK, az 56. percben közel állt az egyenlítéshez, de Florin Ștefan beadásáról Diaz Grassano és a becsúszó Šafranko is lemaradt. A vendégek is próbálkoztak, Horșia szöglete után Klimavičius fejesét Niczuly Roland bravúrosan hárította. Nem sokkal később a lehető legjobbkor jött az egyenlítőgól, a 69. percben a jól helyezkedő Šafranko elé került a labda, a támadó pedig fordulásból a jobb alsóba lőtt (1–1).

Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó negyedórában nagy lehetőségeket szalasztott el a szentgyörgyi gárda, előbb Fülöp István lapos lövését Rusu szögletre mentette, majd Vașvari 30 méterről leadott bombája kevéssel ment fölé, maradt az 1–1. A Sepsi OSK a következő fordulóban, vasárnap a Chindia Târgoviște vendége lesz.

„Nem vagyunk elégedettek az eredménnyel, de nincs mit tenni. Ha kicsit nyugodtabban futballozunk, hátrányból is képesek lettünk volna győzni. Az utolsó negyedórában, 20 percben nyomást gyakoroltunk az ellenfelünkre, de ez nem volt elég. Sok volt a feszültség és az izgalom, ehhez még hozzájöttek a játékvezetői tévedések is. A szünetben igyekeztem megértetni a labdarúgókkal, hogy csak a játékkal törődjenek, megzavarták őket a bírói tévedések, legalább egy tizenegyest nem adtak meg. A kispadról láttam az esetet, valószínű, hogy a repülőből is látható volt. Azt gondolom, hogy a Safranko ellen elkövetett szabálytalanság egyértelműen tizenegyes volt” – nyilatkozta meccs után Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 1. forduló: Sepsi OSK–Jászvásári Poli 1–1 (0–1). Sepsiszentgyörgy, MSK Stadion, mintegy 1200 néző. Vezette: Marian Barbu (Fogaras).

Sepsi OSK: Niczuly – Ștefan, Tincu, Bouhenna, Csiszér – Vașvari, Velev (Fülöp I., 46.) – Ștefănescu, Achahbar (Fülöp L., 82.), Gál-Andrezly (Diaz Grassano, 46.) – Safranko. Vezetőedző: Leo Grozavu. Jászvásár: Rusu – Grădinaru, Frăsinescu, Klimavicius, Șerban – Passaglia (Breeveld, 55.), De Iriondo – Chacana, Omoh, Horșia (Soares, 73.) – Habibou (Luckassen, 62.). Vezetőedző: Mircea Rednic.

Gólszerzők: Safranko (69.), illetve Horșia (16.). Sárga lap: Tincu (14.), Safranko (20.), Bouhenna (86.), illetve Chacana (32.), Habibou (59.), Șerban (64.), Breeveld (71.), Rusu (90.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük