Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ígérget a miniszter

Előfordulhat, hogy már októbertől visszatérhetnek a szurkolók a romániai stadionok, arénák lelátóira – árulta el Nelu Tătaru egészségügyi miniszter a Gazeta Sporturilornak adott interjúban. Abban az esetben, ha nem nő a fertőzöttek száma az étterem-, színház-, mozi- és tanévnyitás, illetve a választások után, akkor nyithatnak a stadionok is.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy miért nem nyithatnak ki a stadionok, ha már az elmúlt hetekben a mozik és az éttermek is megkapták az engedélyt az újranyitásra.

„A szurkolás kicsit más, ott megélik a pillanatot! Vagyis, ezekben a helyzetekben az érzések miatt megfeledkezünk a szabályokról, ezért fokozottabb a veszély a csoportos megfertőzésre” – magyarázta Nelu Tătaru egészségügyi miniszter. Elárulta, hogy az elmúlt napokban a tanévnyitásra koncentráltak. A következő két hétben fogják megfigyelni a járvány terjedésének az ütemét, hiszen sok esemény történt ebben a hónapban: hazatértek a nyaralók, megnyitottak az éttermek, a színházak és mozik, megkezdődött a tanév, és helyhatósági választásokat is rendeznek. Ezek után mérlegelnek, és ha nem lesz különösebb növekedés a fertőzöttek számát illetően, akkor október elején következhet a stadionok megnyitása. Azonban – hangsúlyozta – szigorú szabályok vonatkoznak majd a lelátóra bejutó nézőkre.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanakkor hozzátette, a csapatok keret- és stábtagjainak továbbra is kötelező lesz a koronavírusteszt végzése. Tătaru elmondta, ha zárt körülmények között rendeznek tornát, ahol a résztvevők nem kerülnek kapcsolatban „külső” személyekkel, akkor elég egy teszt elvégzése, azonban a több hónapos bajnoki sorozatok esetében elengedhetetlen a folyamatos tesztelés még akkor is, ha ez havi közel 10 ezer euró pluszköltséget jelent a klubok számára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük