Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Három meccs jutott neki

Bölöni László 25 nappal kinevezése után távozik a belga élvonalbeli Gent csapatától. A 67 éves szakember elmondta, hogy számos nagy probléma jelentkezett az együttműködés során, mindkét fél úgy vélte, hogy jobb, ha a közös munka megszűnik, így talán a problémák is könnyebben megoldódhatnak Gentben. Belga sajtóhírek szerint az edző és a labdarúgók nem találták a közös hangot, sokan már az első pillanattól kezdve hevesen bírálva őt, módszereit elavultnak és régiesnek nevezték. Bölönit augusztus 20-án nevezték ki a csapat élére. Három bajnoki mérkőzésen irányította a csapatot: a Mechelen ellen összejött a siker, ám korábbi klubja, az Antwerp, valamint az AS Eupen ellen vereséget szenvedett. Utódja Wim De Decker, az eddigi segédedző lesz. Ez volt Bölöni László edzői pályafutásának harmadik belgiumi állomása. 2009-ben a Standard Liege-zsel bajnoki címet és Szuperkupát nyert, majd az elmúlt idényben az Antwerpet kupadöntőbe vezette, igaz, a finálét már nélküle nyerte meg az együttes, mert közben lejárt a szerződése.

Sztáredző érkezik

A svájci válogatottal világbajnoki ezüstérmes kanadai Sean Simpsont nevezték ki a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának. Simpson 2013-ban vezette második helyig a vb-n a svájci válogatottat, szeptember végén érkezik Magyarországra. A magyar válogatott februárban sikerrel vívta meg az olimpiai selejtezőt Nottinghamben, így még versenyben van a pekingi olimpiai szereplésért. Az utolsó kört a tervek szerint jövő augusztusban rendezik Rigában.

Készülnek a szuperkupára

Az angol Anthony Taylor vezeti a szeptember 24-én rendezendő budapesti Bayern München–Sevilla Európai Szuperkupa-mérkőzést. Rendkívül alapos előkészítő munka előzi meg a Puskás Arénabeli összecsapást, amelyen a stadion nézőtéri kapacitásának harminc százalékában foglalhatnak helyet szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére 3–3 ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük