Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegkötéltánc

A vesztesekről jót vagy semmit! Ah, bocsánat, nem így van a latin szállóige! A Sepsi OSK játékára, lidérces begörcsölésére amúgy is nehéz szavakat találni. Pláne jó szavakat. A néhai tanító juthat eszünkbe, aki a feleltetésnél némán álló vagy „ekegő-mekegő” nebulótól már csak azt tudta kérdezni: „te mit csináltál otthon tegnap?”

Hirdetés
Hirdetés

Nos, az OSK-tól is csak ezt tudnánk kérdezni: mit csináltak az utóbbi hetekben, hogyan teleltek? Mert nem jól, az biztos. Hová lett a karácsony előtti, sokat ígérő lendület? Ilyen szeszélyes csapatot talán mégse temessünk idejekorán, a bajnokság alapszakaszából van még három forduló – szinte bármi lehetséges. Az idegeink játékban vannak, jöhet a kötéltánc.

Pillantsunk a szomszédba, ahonnan olyan hírek keltek szárnyra, miszerint akár a második hellyel is feljuthat a másodosztályba (Liga 2) az FK Csíkszereda. Sértés szándéka nélkül neveznénk „sült galambnak” a kialakult helyzetet, ami a tavaszi visszavágók előtt hetekkel már azt sugallja, nem is kell akkora nagyot küzdeni a feljutásért. A hírek szerint a meggyőzően teljesítő és eléggé fölényesen vezető Lénárdfalva nem tudja vállalni a másodosztályos szereplést, nincsenek feltételei. Hát akkor miért hajtanak az első helyre? Lehet, hogy pénzért. Lehet, hogy szép summát remélnek a visszalépésért. Az FK számára minden esetre jó hír, hiszen a Lénárdfalvi Comuna 3–0-ra győzött Csíkszeredában, tavasszal saját pályáján fogadja a három legerősebb ellenfelét (FK, Minaur, CFR), mindezt úgy, hogy az FK-val szemben 6, a Minaurral szemben 5, a CFR-vel szemben 8 pont az előnye…

Lénárdfalva visszalépéséről szóló hírek nyilván derűlátást keltenek Csíkban. Sokan úgy gondolják, most már elegendő a Nagybányai Minaurra figyelni, hiszen csak őt kell megelőzni. Nem árt azonban az óvatosság! A visszalépést megszellőztető Lénárdfalva (hatezres lélekszámú község) néhány kilométerre fekszik a második helyezett Nagybányától. Közösségi érdekből létrejöhet nyílt vagy titkolt szövetkezés azzal a céllal, hogy a Lénárdfalva helyét a Minaur kapja, ne az FK. Nem lehetetlen az sem, hogy a Lénárdfalva folytatja a menetelést, megnyeri az ötödik csoportot, szponzort talál, és átköltözik Nagybányára. Romániában bármi előfordulhat!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük