Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hetedik helyen zárt Dániában a karatéka

Hetedik helyen zárt Dániában a karatéka Sport

Hétvégén az Európai Karate-szövetség (EKF) szervezésében, a dániai Aalborgban zajlott a 46. kadét, ifjúsági és U21-es karate Európa-bajnokság. A magyar nemzeti válogatott tagjaként élete első kontinenstornáján szerepelt a Sport-All SC, illetve az MTK Budapest sportolója, Gödri Mártis Huba, aki kadét korosztályban (14–15 éves) a -52 kg-osok mezőnyében lépett tatamira.

Hirdetés
Hirdetés

A 64-es tábláról induló mezőnyben Hubát a kategória egyik favoritjával, az orosz Akhmed Akhmedovval sorsolták össze. A meccs 3:0 arányban az orosz sportoló javára dőlt el, de mivel az orosz magabiztos küzdelemmel egészen a döntőig küzdötte magát (amit majd 8:0 arányban meg is nyert), Hubának esélye nyílt a vigaszágon bizonyítani.

Itt a háromszéki sportoló ellenfele a fehéroroszok válogatottja volt, akinél 2:1 arányban bizonyult jobbnak. Ezt követte egy francia versenyző elleni párbaj, akit 3:1 arányban sikerült magabiztosan legyőzni. A bronzmeccsért való viadalon a sepsiszentgyörgyi karatéka a belga Anass-al került szembe, akivel nem bírtak egymással, döntetlen lett a végére, a bírók pedig 3:2 arányban a belga sportolónak ítélték a meccset. Ezzel az eredménnyel Gödri Mártis Huba az idei Eb. 7. helyezettje lett.

– Elégedett vagyok Huba első korosztályos Eb-szereplésével. Úgy gondolom, egy bírói döntéssel maradtunk le az esélyről, hogy éremért küzdhessünk. Hozta a hozzá fűzött reményeket, méltón képviselve a nemzetet, és tudom, hogy a következő ennél is jobb lesz – értékelt Vass Hunor edző, a Sport-All SC vezetője, aki megköszönte Huba szüleinek, illetve a támogatóknak (Orex, Mamut Copy, Comert Ata, Eniplast és Sport Világ) az Eb-szereplésben nyújtott segítséget.

A magyar válogatott egyébként egy arany- és két ezüstérem mellett három ötödik és két hetedik helyezést zsebelt be az Eb-n. A magyar karatékák következő világversenye az októberi chilei világbajnokság. A vb-kvalifikációs sorozatban hét háromszéki sportolónk érdekelt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük