Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csalódást keltő OSK

Csalódást keltő OSK Sport

Az év második bajnokiján is alulmaradt a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely ismét csalódást keltően futballozott szombat este, ezúttal a vendég Dinamo ellen. A helyzetszegény mérkőzés végjátékában hiába mutattak feljavuló játékot a szentgyörgyiek, a három pontot a bukarestiek vitték haza, a Dan Nistor által értékesített büntetőnek köszönhetően. Ha nem változtat sürgősen az OSK, egyre távolabb kerül a felsőházi rájátszástól.

Hirdetés
Hirdetés

Vérszegény összecsapást vívott egymással a playoffba vágyó Sepsi OSK és Dinamo, az indulatoktól sem mentes találkozón csak úgy röpködtek a sárgalapok, és egy büntető döntötte el a győztes kilétét. A fővárosi ultrák ezúttal is kiviselték magukat, a Dinamo hírhedt szurkolótábora „hozta a formáját”, magyarellenes rigmusokat skandálva, tiltott pirotechnikai eszközöket használva, illetve egy beszédes fehér molinót kifeszítve, amelyen a „Csak Románia, csak a Dinamo Bukarest, nem lesz autonómia román földön” (Doar România, doar Dinamo București, fără autonomie în ținuturile românești.) felirat állt.

A Sepsi OSK már az 5. percben megszerezhette volna a vezetést, azonban a baloldalon meglóduló Tandia beadás helyett a kapura lövéssel próbálkozott, a labda viszont elszállt a kapu felett. A bemelegítő perceket követően a Dinamo vette át a játék irányítását, többet birtokolva a labdát, azonban ténylegesen nem veszélyeztették a Niczuly Roland kapujátt. A lapos első félidőt követően lendületesebben kezdte a második játékrészt a szentgyörgyi alakulat, de támadásikból hiányzott az átütő erő. A mérkőzés egyetlen gólját a vendégek csapatkapitánya, Dan Nistor szerezte, aki higgadtan értékesítette a Simon Zenke által kiharcolt büntetőt (0–1).

Úgy tűnt, nem hagyja magát az OSK, az 59. percben Sato távoli lövése viszont a keresztlécen csattant, csakúgy, mint a 80. percben a gólgyáros Tandia szabadrúgása. A házigazdák hiába rohamozták kétségbeesetten a fővárosiak kapuját, a vendégvédelem tette a dolgát, ha szabálytalankodások árán is, de megakadályozta, hogy Eugen Neagoe együttese kiegyenlítsen.

Ötödik alkalommal kapitulált hazai környezetben a Sepsi OSK, és alaposan megnehezítette saját dolgát a felsőházi rájátszásba való kerülést illetően. Három kőkemény párharc vár még a szentgyörgyiekre az alapszakaszban, Medgyes ellenében idegenben (február 17-én, vasárnap 17.30-kor), majd itthon a Viitorullal és végül Kolozsváron a CFR-rel.

Hirdetés
Hirdetés

Mestermérleg

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Kevés helyzetet hozó mérkőzés volt, még úgy is, hogy nekünk volt két kapufánk. Azt gondolom, nem érdemeltük meg a győzelmet, de a Dinamo sem. Ilyen a futball, ha nem tudsz gólokat szerezni, nem tudsz nyerni sem. Nem számít, hogy jogos tizenegyes volt-e vagy sem, a játékvezető befújta, és ezzel veszítettünk, amiért nyilván csalódott vagyok. Számítottam erre a végkifejletre, és hasonlókra számítok a következő három mérkőzésen is. Semmi esélyünk a felsőházi rájátszásba jutni. Talán sokakat zavart a jelenlétünk az élbolyban. Kis csapat vagyunk, nap mint nap dolgozunk, igyekszünk minél jobban játszani, és persze, felvállaljuk a hibáinkat is. Jó lenne, ha minket is tisztelnének. Nincs rendjén, hogy így dőlnek el a mérkőzések, és itt nemcsak a mai meccsre gondolok, hanem arra, ahogyan az eddig eltelt huszonhárom fordulóban kezelve voltunk. Nem vádolok senkit, de jó lenne, ha minket is ugyanazzal a mércével mérnének. Jó lenne, ha Medgyesen nekünk is ilyen bíráskodásban lenne részünk, a játékvezető minden kontaktust befújt ellenünk.”

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó I. liga, 23. forduló: Sepsi OSK – Bukaresti Dinamo 0–1 (0–0), Sepsiszentgyörgy, 4000 néző. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova).

Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović (Ștefan, 58.), Sato – Velev, Rus – Hamed (Drăghici, 31.), Vașvari, Tandia – Simonovski (Mensah, 63.). Vezetőedző: Eugen Neagoe. Dinamo: McDermott – Sorescu, Klimavicius, R. Grigore, Aliji – I. Filip – Jaadi (Pesic, 82.), Aït-Atmane (Popa 55.), Nistor, Zenke (N’Diaye, 61.) – Montini. Vezetőedző: Mircea Rednic. Gólszerző: Nistor (57. – tizenegyesből). Sárga lap: Hamed (20.), Viera (28.), Jovanović (56.), Ștefan (86.), illetve Zenke (46.), Aït-Atmane (52.), N’Diaye (65.), Montini (67.), Sorescu (83.), Aliji (90+2.).

További eredmények: Astra Giurgiu–FC Viitorul 3–0, Călăraşi – Chiajna 2–1. A Jászvásár – Medgyes és Krajova – Kolozsvár találkozók tegnap esti lapzártánk után végződtek. A mai műsor: 17 órától Botoşani – Voluntari, 20 órától FCSB – Hermannstadt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások