Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegenben nagyon tud az OSK

Idegenben nagyon tud az OSK Sport

Megrázta magát a Botoşanitól elszenvedett 1–0-s vereség után a Sepsi OSK, és vasárnapi, călărași-i kiszállásán értékes három pontot szerzett, újabb lépéssel közelebb kerülve a felsőházi rájátszáshoz. A piros-fehérek győzelmüket a születésnapos Diószegi László tulajdonosnak ajánlották.

 

A călărași-i ázott, sáros pálya komoly kihívás elé állította a csapatokat, de a Sepsi OSK ügyesebben alkalmazkodott a körülményekhez, és gyakorlatilag az első kapura lövéséből betalált: a 18. percben Bryan Nouvier csapott le egy labdára a tizenhatoson belül, és lőtt védhetetlenül a hálóba (0–1). Gyorsan válaszoltak is a hazaiak, de Ovidiu Haţegan játékvezető egy szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. A kezdőbe visszatért Niczuly Rolandnak nem igazán akadt dolga, a nehézkesen futballozó házigazdák leginkább csak szögletek révén voltak veszélyesek.

Hirdetés
Hirdetés

A második félidőre bekeményített a Sepsi OSK, és négy perc alatt gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Marco Simonovski előbb a tizenhatos vonaláról tekert ballal a hosszú sarokba, majd Rus passzát lőtte be a hazai kapus lábai között a hálóba. A 12 forduló óta nyeretlen Dunărea hiába hajszolta a becsületgólt, Dobrosavlevici még az üres kapuba sem tudott betalálni. A Sepsi OSK az idényben másodszor is térdre kényszerítette Călărașit, és immár nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre idegenben. Sikerével a 30 pontos szentgyörgyi együttes ismét előlépett a tabella 5. helyére, pénteken a Concordia Chiajna elleni hazai mérkőzéssel zárja a 2018-as esztendőt.

– Nagyon elégedett vagyok, elsősorban az eredménnyel. Nagyon fontos győzelem ez a mai, amit szeretnénk a főtulajdonos Diószegi Lászlónak ajánlani, 47. születésnapja alkalmából. Véleményem szerint jó, harcias játék volt, sikerrel alkalmazkodtunk a körülményekhez. Újabb kemény összecsapás vár ránk a következő körben a Chiajna ellen, nagyon kell vigyáznunk, ha ott akarunk lenni a play-offban. Az év utolsó mérkőzését otthon játsszuk, szurkolóink előtt kötelező módon győznünk kell, ehhez minden adott, csak rajtunk áll, hogy sikerüljön – nyilatkozta a meccs után Eugen Neagoe vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, 20. forduló: Dunărea Călărași – Sepsi OSK 0–3 (0–1), gólszerzők Nouvier (18.), Simonovski (53., 57.).

Hirdetés
Hirdetés

Dunărea: Lungu – Gligorov, Walace, Dobrosavlevici, Mendy – A. Munteanu (Honciu, 62.), Simion, Bourceanu (Cucu, 46.), Cârnaţ (Clemence, 46.) – Ndiaye, Souda. Edző: Dan Alexa. Sepsi OSK: Niczuly – Gabriel Moura, Viera, Jovanovic, Ștefan (Drăghici, 79.) – Rus (Velev, 58.), Karnickij – Nouvier, Vașvari, Tandia (Sato, 66.) – Simonovski. Edző: Eugen Neagoe.

Sárgalap: Simion (49.), Dobrosavlevici (82.), illetve Tandia (21.), Rus (45+1.), Nouvier (72.).

A 20. forduló eddigi eredményei: Concordia Chiajna – Jászvásári Poli 3–6, FC Voluntari – Astra Giurgiu 1–1, Medgyesi Gázmetán – Hermannstadt 0–2, Dinamo – Krajova 3–0. A Botoşani – FCSB mérkőzés tegnapi lapzártánk után kezdődött, a Viitorul – Kolozsvári CFR közti rangadót ma 20 órától rendezik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük