Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC sikere

Első tornagyőzelmét aratta a Sepsi–SIC csapata a 3×3-as kosárlabda Román-kupában. A Nagy Ildikó, Anca Sipos, Demeter Nóra, Kovács Renáta összetételű szentgyörgyi együttes a vasárnap, 6. fordulóban legyőzhetetlennek bizonyult.

 

Szombaton és vasárnap a bukaresti Kosárlabda Csarnokban rendezték az 5. és 6. fordulót a 3×3-as kosárlabda Román-kupában. Mint ismeretes, a kupaküzdelmek 10 fordulós tornarendszerben zajlanak, a nagypályás bajnokságba nevezett 13 csapatnak kötelezően szerepelnie kell a 3×3-as kiírásban is. A novemberi négy torna után hétvégén két torna zajlott, szombaton a Szatmárnémeti VSK diadalmaskodott, miután 21–16-ra verték Târgoviștét a döntőben.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap a Sepsi–SIC sziporkázott, a csoportkörben 17–6-ra nyert Kolozsvár és 21–8-ra az Agronomia ellen, majd a negyeddöntőben 17–13-ra győzte le az Aradi ICIM-et, az elődöntőben pedig 16–12 arányban a fővárosi Rapidot. A fináléban a Konstancai Phoenix ellen 21–18-ra győzedelmeskedtek a zöld-fehérek.

A hétvégén a Debreczi Iringó, Bölöni Noémi, Ramona Danalache, Holinka-Miklós Hanna összetételű KSE is parkettre lépett a fővárosban, mindkét nap a csoportküzdelmek jelentették a végállomást számukra, lévén, hogy nem tudtak nyerni az esélyesebb ellenfelekkel szemben. A Román-kupa utolsó négy tornáját jövő év februárjában rendezik, a elődöntőkre és a döntőre május 25-én és 26-án kerül sor, ezután hirdetik ki az első kupagyőztest az olimpiai sportágak közé felvett 3×3-as kosárlabda-tornán. A világrangsorban Románia jelenleg a 6. helyen áll.

Hirdetés
Hirdetés

A Román Kosárlabda-szövetség épp a félpályás szakág miatt büntette két pont levonással a Nemzeti Ligában és 3000 lejes bírsággal a címvédő Sepsi–SIC-et, mivel a nyári 3×3-as pontvadászatban az előírt négy helyett mindössze két tornán szerepelt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük