Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Horvátországban meccselnek

Mától január 28-ig Horvátország lesz az európai kézilabda fővárosa, ugyanis rajtol a 2018-as férfikézilabda-Európa-bajnokság, amelyen a német válogatott a címvédő. A kontinenstorna a 13. a sorban, és az utolsó, amelyet 16 csapat részvételével szerveznek, ugyanis két év múlva már 24 csapatosra bővül a mezőny. A magyar válogatott a D-csoportban, szombaton az olimpiai címvédő Dániával (21.30), hétfőn Spanyolországgal (19.15), szerdán pedig Csehországgal (19.15) találkozik Varasdon. A négyesből az első három helyezett jut a középdöntőbe. A mérkőzéseket az M4 és a TVR közvetíti.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) azt a célt tűzte az alaposan megfiatalított férfiválogatott elé, hogy jusson tovább a csoportkörből. „Nehéz csoportunk van, de megtesszük a tőlünk telhető legjobbat. Jól felkészültünk, a játékosok alig várják, hogy elkezdhessék a tornát” – nyilatkozata Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, hozzátéve, nem esélyesként utaznak az Európa-bajnokságra, hiszen a dánok és a spanyolok is a világ legjobbjai közé tartoznak, de mindhárom ellenfelüket megpróbálják legyőzni. A magyar együttes negyeddöntős volt a tavaly januári, franciaországi világbajnokságon, azóta Nagy László, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor és Ilyés Ferenc is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kívánt szerepelni a kontinenstornán.

A csoportok: A-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Szerbia, Izland; B-csoport (Porec): Franciaország, Fehéroroszország, Norvégia, Ausztria; C-csoport (Zágráb): Németország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia; D-csoport (Varasd): Spanyolország, Dánia, Csehország, Magyarország. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük