Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az év első hazai bajnokiját lehet végigszurkolni szombaton a Sepsi Arénában, ahol a Sepsi–SIC a Gyulafehérvári Egyetem csapata ellen arathatja alapszakaszbeli 12. diadalát. Kovásznán és környékén a ralikedvelőknek tartogatnak érdekes csemegét a Historic Winter Rally második kiadásával.

Kosárlabda
Az év első hazai mérkőzésére készül a pontvadászatban hibátlan mérleggel, azaz 11 győzelemmel rendelkező Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely szombaton 18.30-tól a Gyulafehérvári Egyetem csapatát fogadja a Sepsi Arénában, a női Nemzeti Liga 14. fordulójában. A találkozó egyértelmű esélyese a listavezető szentgyörgyi alakulat, a zöld-fehérek a tavaly októberi odavágón 76-62-re diadalmaskodtak az eddig hat győzelmet és ugyanannyi vereséget begyűjtő gyulafehérváriakkal szemben.
A 14. forduló további mérkőzései: Szatmárnémeti VSK – Aradi ICIM, Kolozsvári Egyetem – CSBT Alexandria, Brassói Olimpia – Marosvásárhelyi Sirius.

Alpesisí-bajnokság
A sepsiszentgyörgyi Sport-All síszakosztálya ma 9.30-tól szervezi meg a Hargita Megyei Alpesisí-bajnokság első fordulóját a SkiGyimes sípályán. A versenyt eredetileg Sugásfürdőre tervezték, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt kénytelenek voltak új helyszín után nézni. A gyimesi pálya is kérdéses volt, de miután annyira lehűlt a levegő, hogy hóágyúzni lehetett, most tökéletesen megfelel versenycélokra. A viadalra az ország legjobb versenyzőit várják, nyolc sportklub, illetve sportiskola jelezte részvételét, nagyobb korosztályokban leigazolt versenyzők állnak majd starthoz.
A Sport-All Ski Team csapata Brassópojánán és a Gyimesekben készült az idei síszezonra, a Román Sí-szövetség tagjaként ebben az idényben indulnak a hivatalos országos versenyeken is, amelyeken reménykednek a minél jobb szereplésben. A Ski Team tagjai a sepsiszentgyörgyi Barta-Martina Máté, Finta Szilárd, Bíró Maja és Florea Csanád, a bodzafordulói Boricean Denisa és a maroshévízi Hámos Roxana.

Historic Winter Rally
A tavalyi sikeres esemény folytatásaként hétvégén tartják a második Historic Winter Rallyt Kovásznán és környékén, amelyre 48 egységet várnak Európa több országából, a benevezők között mindössze három hazai csapatot találni. Az ASPROMECA Egyesület, az Auto Crono és a Rival Racing Klubok által a román szakszövetség égisze alatt szervezett eseményen a benevezőkre 12 speciális próba vár, ezek közül kettőt éjszaka kell teljesíteniük. A kiírás össztávja 323,60 kilométer, a 12 próba 166,60 kilométert ölel fel. Igazi oldtimer autókat lehet megcsodálni ez alkalommal, tudniillik 1995 vége előtt forgalomba beírt járgányokkal lehetett nevezni az eseményre. Hó hiányában a papolci, illetve a Kommandó felé vezető versenyszakasz elmarad, viszont az érdeklődők a Kommandó és Zabrató közötti erdei úton biztosan végigkövethetik a versenyt. Bővebb tájékoztatást a www.autocrono.ro oldalon találnak.

Edzőtábor
A Sepsi OSK I. ligás labdarúgócsapata mától kezdődően január 26-ig a törökországi Antalyában edzőtáborozik. Eugen Neagoe vezetőedző egy meglehetősen átalakult kerettel hangolódhat a februári bajnoki rajtra, az összetartáson és közös edzéseken kívül a piros-fehér mezesek a hírek szerint öt felkészülési mérkőzést játszanak: 14-én az albán FK Partizani Tirana, 20-án az ukrán PFK Olekszandrija és 22-én a kazak Kajszar Kizilorda FK csapatával mérik össze erejüket, a másik két lehetséges ellenféllel egyelőre tárgyalnak. A kiesés elkerüléséért küzdő sepsiszentgyörgyi együtteshez legutóbb a Kolozsvári CFR-től érkező, 18 éves Yasin Hamed középpályás, az FC Botoşani-tól átigazolt, 22 éves nigériai támadó, Benjamin Kuku, a 33 éves, tapasztalt portugál középpályás, Filipe Oliveira, illetve a 31 éves, elefántcsontparti hátvéd, Ousmane Viera csatlakozott.

Kézilabda
A hétvégén ugyan folytatódik a női A-osztályos bajnokság, azonban a B-csoportban érdekelt KSE számára csak egy héttel később, azaz január 20-án rajtol a visszavágó-sorozat. A céhes városi együttes játékosainak egy része egyéb kötelezettségei miatt nem tudta volna vállalni a játékot, emiatt halasztották el egy héttel későbbre a kezdést. Jövő szombaton a Temesvári SCM otthonába látogatnak a kék-fehérek. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük