Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán kosaraznak a lányok

Hazai pályán kosaraznak a lányok Sport

Hétvégén rendezik az élvonalbeli női kosárlabdabajnokság alapszakaszának tizenkettedik, egyben a visszavágó-sorozat első fordulóját, melyben a a kézdivásárhelyi KSE és a címvédő Sepsi-SIC is hazai pályán száll harcba a győzelemért.

A hat győzelmmel, négy vereséggel és 16 ponttal a tabella hatodik helyén álló KSE vasárnap 17 órától a Konstancai MSK csapatát fogadja a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. Az odavágó első fordulójában Ljubomir Kolarevic lányai sokak megleptésére 64–56-ra győzedelmeskedtek a tengerparti csapat otthonában, mely hétszer győzedelmeskedett és háromszor maradt alul ellenfeleivel szemben, 17 pontjával a harmadik helyről várva a vasárnapi megmérettetést. „Nehéz meccsre számítok Konstanca ellen, amelyet a Sepsi-SIC mögött a bajnokság második legjobb csapatának tartok. Kemény lesz, de megpróbáljuk tudásunk legjavát nyújtani és újabb meglepetést okozni, hogy a tabella első felében maradhassunk”, nyilatkozta a klub hivatalos közösségi oldalán a céhes városiak trénere.

Az Európa-kupa playoff-körének odavágóján a belga Basket Namur Capitale ellen csütörtökön 93–74-re diadalmaskodó Sepsi-SIC csapata folytatná menetelését a bajnokságban a Kolozsvári U elleni mérkőzésen. A pontvadászat első felét 10/0-ás mérleggel záró sepsiszentgyörgyiek llenfele a hét vereség mellett mindössze három győzelmet jegyez, így a Zoran Mikes vezette zöld-fehérek számára csak a győzelem jöhet szóba.

 

Női kosárlabda Nemzeti Liga 12. forduló

Szombaton: Alexandria–Bukaresti Rapid (16 óra), Marosvásárhelyi Sirius–Brassói Olimpia (18 óra)

Vasárnap: Kézdivásárhelyi SE–Konstancai MSK (17 óra), Sepsi-SIC–Kolozsvári U (18 óra)

Január 11: Aradi FCC–Târgoviște (17 óra). A Bukaresti Agronómia áll.

Fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük