Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn adják át az új játszóteret

Hétfőn adják át az új játszóteret Kovászna megye

Véget ért a tavaly óta napköziként is működő kurtapataki óvoda udvarának területrendezése, ahol új játszótér is várja a település legkisebb lakóit. Az átadó ünnepséget január 9-én, hétfőn 16 órakor rendezik. A részletekről Esztelnek polgármesterével, Salamon Balázzsal beszélgettünk.

„Tavaly év elején készültek el a tervek, majd az építkezési engedély megszerzése után, nyáron munkához is láttunk” – jegyezte meg Salamon Balázs. Hozzátette, a területrendezés 99 százalékban megvalósult, az új kerítéssel körbevett, nagy kapuval ellátott udvarban parkolóhelyeket is kialakítottak, emellett egy teljesen új és korszerű játszótér áll a kicsik rendelkezésére. „Mindössze a füvesítés és a cserjék telepítése maradt tavaszra” – nyugtázta.

Az elöljáró megjegyezte, a játszótérépítés elsődleges célja a napközis- és óvodás-csoportok megőrzése. „Tagadhatatlan, hogy van egy olyan tendencia, hogy vidékről városra viszik a gyerekeket óvodába, iskolába, és mi a fenyegető csoportmegszűnést kívánjuk meggátolni. A hosszú távú célunk egyértelműen az, hogy a fiatalokba, a jövő nemzedékbe fektessünk, hiszen úgy vélem, ez a legjobb beruházás.” Hangsúlyozta, az önerőből megvalósított munkálatok 550 ezer lejt kóstáltak.

„Tavaly beindítottunk napközit is. Ez is szükséges lépés volt a gyerekek itthontartása érdekében, hiszen az esztelneki készruhagyár megszűnése óta a könnyűiparban dolgozó helyiek zömében Kézdivásárhelyen találtak munkahelyet, és szükség volt a gyerekek számára az egész napos felügyelet biztosítása. Beszereztük a napközi működéséhez szükséges eszközöket és bútorzatot, így napközis csoport is indulhatott a faluban” – összegzett a polgármester.

Fotó: Facebook/Esztelnek Község Polgármesteri Hivatala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük