Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az elkezdett beruházások élveznek prioritást

Az elkezdett beruházások élveznek prioritást Kovászna megye

Klaus Iohannis államelnök kihirdette a jogszabályt, mely szerint a helyi önkormányzatok 20–80 százalékban beszállhatnak egy-egy műemléképület renoválásába. Bokor Tibor polgármestert arról faggattuk, lesz-e Kézdivásárhely önkormányzatának pénze erre?

– Számunkra az egykori Székely Katonanevelde épületének felújítása jelent prioritást. Amikor elkezdtük a beruházást, az önrész 4 millió lejt tett ki. Néhány hónappal később 7 millió lejre növekedett ez az összeg, míg jelenleg a drágulások következtében 12 millió lejt kóstál az önrész. Mi (az önkormányzat – szerk.) a tíz uniós beruházásra 10 millió lej kölcsönt vettünk fel, ami jelenleg a kaszárnya felújításához szükséges önrészt sem teszi ki. Amint említettem, ez a felújítás élvez elsőbbséget, ezt be kell fejezni, ahogy a többi uniós beruházást is. Épp most dolgozunk a költségvetésen, és vélhetpen újabb kölcsönöket kell felvennünk ezek befejezéséhez. Más beruházáson ebben az évben nem gondolkodunk, csak a már elkezdettek befejezésén, és, hogy valahogy átvészeljük ezt az esztendőt – fejtette ki Bokor Tibor polgármester.

Fotó: Bartos Lóránt

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. január 6., 19:30
  ÉRTÉKELÉS: -3

  12 millió lej önrész???? Ti betegek vagytok!!! Pl mennyiért épült az Anl tömbház a Pennynél, hát a Bod Péter udvarán az ovi?! Ott látszott a haladás!!! Tutti kevesebb pénzből, kevesebb lopással!!! A katonanevelde egy romos …, ami sok szenvedést hozott a környék fiataljainak, anno!!! Mi hír a Nyújtódi iskola felújításáról?! Ott legalább 2 éve elkezdődött a „felújítás” az óvoda és iskola kollektív istállóban működik!!! Észak Koreában is golyót érdemelnének az ilyen tékozlók!!!!! Igazi „munyicipium”😂😂😂

 • User
  Dátum: 2023. január 7., 10:01
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Az anyjuk uriskolajat nem szegyelik magukat ekkora osszegek gurulnak be bizonyos valalkozok zsebebe, persze a nep hatan mert ugye eggyet gondolunk es ha nem eleg a penz akkor meg emeljuk az adot es a nep hatan dozsolunk, Bokor ur es a tanacsos urak legyenek szivesek es menjenek haza es inkabb elvezzek a nyugdijas eveket mert ez mar rablas , mar ideje lenne a DNA es mas ellenorzo szerv ezeknek a dolgoknak a vegere nezzen mert ez mar tul sok kezd lenni !!!