Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazai pályán hozta a kötelezőt a Sepsi-SIC

Hazai pályán hozta a kötelezőt a Sepsi-SIC Sport

A Sepsi-SIC ötpontos győzelmet aratott a magyar UNI Győr felett a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 3. fordulójában. Szerdai sikerükkel a zöld-fehérek továbbra is a B jelzésű kvartett második helyét foglalják el, és jövő szerdán a hibátlan listavezető ukrán BC Prometey együttesét fogadják a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzés elején 6–1-es előnyre tett szert a Sepsi-SIC. 11–5-ös szentgyörgyi vezetésnél időt kértek a vendégek, de hiába, a zöld-fehérek minden találatukra válaszoltak, 10 perc után 21–13 állt az eredményjelzőn. A második etap elején 21–17-re felkapaszkodott a győri együttes, majd Dombai Réka és Sabina Oroszova tripláival a vezetést is átvette (24–27). Megrázta magát a Mikes-csapat, és visszaállította előnyét a nagyszünetre (35–31).

A harmadik negyedet Shaqwedia Wallace távolija indította, de tartotta a lépést a Győr. A hullámzó játék során 40–37 után ismét meglódult a Sepsi-SIC, 47–37-nél először alakult ki 10 pontos differencia. Iványi Dalma időkérése megtette hatását, 47–44-re felzárkózott csapata. Brianna Fraser azonban a legjobbkor villantotta meg tudását, a háromszéki bajnokcsapat 54–47-ről fordult rá a találkozó utolsó tíz percére. A záró szakasz is tartogatott izgalmakat, a jól hajrázó vendégek lefaragták hátrányukat, Oroszova triplája 65–63-nál nyílttá tette a végjátékot. A Sepsi-SIC innen viszont nem engedte ki kezéből a győzelmet, végül 70–65-ös (21–13, 14–18, 19–16, 16–18) sikert aratott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük