Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három pont Csíkból

Három pont Csíkból Sport

Az első meccsen meglepetésre a vendég Háromszéki Ágyúsok, a másodikon pedig a házigazda Csíkszeredai Sportklub győzedelmeskedett a romániai jégkorongbajnokság hétvégi fordulójában a Vákár Lajos műjégpályán.

A székely csapatok pénteki első összecsapásán a csíkiak gyorsan vezetést szereztek, de az Ágyúsok a folytatásban két emberelőnyös helyzetet kihasználva fordítottak, majd a záró szakaszban a kegyelemdöfést is bevitték a kapus nélkül támadó bajnoknak: Biró Mátyás saját harmadából az üres kapuba ütötte a korongot és bebiztosította a győzelmet (1–3). Szombaton már nem kezelte félvállról háromszéki ellenfelét a Sportklub, és a papírformát érvényesítve három elvesztett bajnoki után nyerni tudott, megszakítva ezzel az Ágyúsok hatmeccses győzelmi sorozatát. Pelle Torstensson csapata nem dőlhet hátra, ugyanis kedden és szerdán a Brassói Corona otthonába látogat.

Jégkorong, romániai bajnokság, alapszakasz: Csíkszeredai Sportklub–Háromszéki Ágyúsok 1–3 (1–2, 0–0, 0–1) – gólszerzők: Jevgenyij Skacskov (3.), illetve Alekszandr Bolsakov (9.), Ilyés Tamás (12.) és Biró Mátyás (60.). Sportklub – Ágyúsok 6–1 (1–0, 2–0, 3–1) – gólszerzők: Részegh (8.), Garett (25.), Fodor (27., 46.), Rokaly (47.), Becze (49.), illetve Bolshakov (59.).

Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük