Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

TIBERIUS FESZTIVÁL

Az idei Tiberius Nemzetközi Kamarazene Fesztiválon a műfaj jeles hazai és külföldi képviselőit látja vendégül a Marosvásárhelyi Filharmónia és az Árkosi Kulturális Központ. Hétfőn és pénteken 18 órától a Bástya-házban különleges és gazdag a kínálat, a megszólaltatott zeneszerzők, az előadott darabok és tolmácsolóik egyaránt kiemelt figyelmet érdemelnek. Ma 18 órától a Bátya-házban Ola Lindseth – hegedű (Norvégia), Székely Atilla – zongora (Németország) és Martin Rasten – cselló (Norvégia) koncertezik. November 18-án a Duo Ossianis: Oxana Thijssen – hárfa (Hollandia), Kasper Schonewille – zongora (Hollandia), Marnix Verberne – cselló (Hollandia).

Tortoma Önképzőkör

November 15-én, kedden 19 órától, a Baróti Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében, Egy hónap Budapesten – Múzeumok Határok Nélkül címmel Lakatos Csilla  néprajzkutató-muzeológus (Barót) tart vetítettképes élménybeszámolót a Kárpát-medencei fiatal magyar muzeológusoknak szervezett tanulmányút keretében megélt tapasztalatairól. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

SZÍNHÁZ

November 16-án, szerdán 19 órától a Kamarateremben Ivan Viripajev Oxigén című darabját mutatja be a Tamási Áron Színház Pálffy Tibor rendezésében. „A darab egy manifesztum arról, hogy oxigén nélkül nem lehet élni. Vagy igen, de akkor talán nem érdemes. Igaz, mi megmondatott a régieknek: ne ölj; ne tekints kívánkozva; ne esküdözz az égre; ne állj ellene a gonosznak; ne állíts magadnak bálványokat; ne ítélkezz; és gyöngyeidet ne hányd a disznók elé. De amikor fuldokolsz, minden törvény érvényét veszti. Ha végre oxigénhez jutsz, a mellkasodban a tüdők táncolni kezdenek, és elsodornak egy olyan országba, ahol semmi más nincs, csak tánc. És tánc. És tánc. És zene. Szóval az Oxigén egy koncert. És mi azt keressük, hogy mitől színház is. Vajon tudunk-e szabadon lélegezni az ősi törvények mentén ebben a zavaros, kettészakított világban?” – áll az előadás ajánlójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük