Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Halep a harmadik női teniszező a világon, aki több mint 40 millió dollárt keresett tornadíjakból

Halep a harmadik női teniszező a világon, aki több mint 40 millió dollárt keresett tornadíjakból Sport

Nehéz küzdelemben, három szettben (6:4, 3:6, 6:3) legyőzte kedden az orosz Anasztaszja Potapovát, és bejutott a cincinatti torna második fordulójába Simona Halep.

Hirdetés
Hirdetés

Ezzel a román sportoló Serena és Venus Williams mellett a harmadik hivatásos női teniszező a világon, aki a WTA adatai szerint több mint 40 millió dollárt keresett pályafutása során tornadíjakból.

A vasárnapi torontói győzelméért Halep 439.700 dolláros csekket kapott, a cincinatti tornán való részvételével pedig az összbevétele a díjakból elérte 40.107.097 dollárt. Ez 2 millió dollárral kisebb Venus Williams bevételénél, és jóval kevesebb annál a 94,6 millió dollárnál, amennyit eddig Serena Williams keresett a tornákon.

A férfi hivatások teniszezők közül heten előzik meg Simona Halepet ezen a téren. Az első a listán a szerb Novak Djokovic, aki eddig 158,9 millió dollárt keresett tornadíjakból.

Cincinattiban a második fordulóban Simona Halep ellenfele az orosz Veronika Kudermetova lesz, akit idén Melbourne-ben két szettben (6:2, 6:3) legyőzött.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük