Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hajsza az Aranycipőért

Hajsza az Aranycipőért Sport

A Bundesliga-idény újrakezdése óta ötször is eredményes Robert Lewandowski átvette a vezetést az Aranycipőért folyó versenyben, igaz, a helyzet csalóka: Európa topbajnokságai közül egyelőre csak a német indult újra, a második helyre csúszó Ciro Immobile például több mint három hónapja nem léphetett pályára, de az olasz foci június 20-ára tervezett visszatérése után még 12 bajnokija lesz.

Az európai Aranycipő-verseny aktuális állása aligha meglepő: a Bundesligában szereplő, a versenyben március közepén is dobogón álló támadók, így Robert Lewandowski és Timo Werner erősítettek a pozíciójukon. Előbbi az újrakezdés óta szerzett öt góljával át is vette a vezetést Ciro Immobilétől. Kérdés, a jelenleg 30 találatnál járó lengyel (60 pont) mekkora előnyt tud kiépíteni a Bundesliga hátralévő négy fordulójában – a Lazióban futballozó, 27 gólos Immobilére (54 pont) még 12 bajnoki mérkőzés vár(hat), ha minden a tervek szerint alakul.

Hirdetés
Hirdetés

A Bundesligában 25 gólos Timo Werner (50 pont) leszakította magáról a dortmundi Erling Haalandot (44 pont), akinek a restart óta valamelyest romlott a hatékonysága, és a sérülések sem kerülik el. A top ötöt Cristiano Ronaldo (Juventus) zárja, aki 21 gólos (42 pont) volt az olasz idény megszakadásakor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük