Felhívás!

A legértékesebb focista

A legértékesebb focista Sport

Toronymagasan Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok szélsője a világ legértékesebb futballistája. A hatszoros aranylabdás, 32 éves Lionel Messi a 22., míg a 35 esztendős, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a 61. a listán.

A 21 éves Kylian Mbappé a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) közleménye szerint 259,2 millió eurót ér, míg a második helyen Raheem Sterling, a Manchester City angol válogatott támadója áll 194,7 millió euróval. A harmadik Jadon Sancho, a Borussia Dortmund fiatal futballistája, akiért jelenleg is sorban állnak a nagy klubok, értéke pedig 179,1 millió euró.

Mbappé az időközben a pandémia miatt április végén befejezettnek nyilvánított francia bajnokságban 20 meccsen 18 góllal segítette csapatát a bajnoki cím megvédésében. Egyszersmind ő lett az élvonal gólkirálya, akárcsak az előző idényben, amikor is 33 alkalommal volt eredményes a PSG-ben.

Érdekesség, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool három játékost ad az első tízbe, a védő Trent-Alexander Arnold a negyedik, a két sztártámadó, Mohamed Szalah és Sadio Mané pedig a hatodik és hetedik helyet foglalja el.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.