Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elődöntős ellenfélre várva

Elődöntős ellenfélre várva Sport

Ma délelőtt kiderül, melyik csapattal néz farkasszemet a fennállása első kupaelődöntőjére készülő Sepsi OSK, ugyanis 11 órától tartják a labdarúgó Román-kupa elődöntős párharcainak sorsolását. Parázs hetek várnak a Sepsi OSK-ra, amennyiben bejut a kupafináléba, a következő közel két hónapban heti két-két mérkőzése lesz.

A Román-kupában a legjobb négy közé három, az I. liga alsóházi rájátszásában szereplő együttes, a Sepsi OSK, a Jászvásári Poli és a Bukaresti Dinamo, illetve a felsőházban érdekelt FCSB verekedte be magát. A kupasorozat óriási téttel bír az alsóházi csapatok számára, mivel a győztes indulhat az Európa Liga következő idényének selejtezőjében. A sorsolásnál nincs kiemelés, tehát bármilyen párosítás összejöhet az elődöntőben. A párharcok első mérkőzéseit június 23–25. között, a visszavágókat július 7–9. között rendezik. A döntőt július 22-re ütemezték be.

Amint arról beszámoltunk, a Sepsi OSK szombaton folytatja bajnoki szereplését az I. ligában, 17 órától a Nagyszebeni FC Hermannstadtot fogadja – üres lelátók előtt. A bajnokság alsóházában a piros-fehér mezes csapat a második helyen áll, öt ponttal többel, mint az első kieső helyen álló vetélytárs. Az alsóházban még 12 forduló van a befejezésig, a tervek szerint az utolsó mérkőzést augusztus elsején játsszák.

Hirdetés
Hirdetés

Miután az UEFA beleegyezett abba, hogy az európai kupaszereplő csapatok kilétének közlését augusztus 3-áig lehetségessé tegye, a Román Labdarúgó-szövetség sürgősségi bizottsága elfogadta az idény befejezésének menetrendjét. Ennek értelmében a felsőházban nem rendeznek hétközi fordulókat, míg az alsóházban hétközi fordulókat tűztek műsorra. Az alsóházi csapatok kemény időszak elé néznek, a hátralevő 12 etapot ugyanis csak úgy lehetett beiktatni a programba, ha hétközi fordulókat is rendeznek. Augusztus 1-ig itt a csapatok négy hétközi fordulót is le kell tudjanak, ami azt jelenti, hogy minden negyedik nap a pályán lesznek a futballisták. Ez leghátrányosabban azon alsóházban érdekelt klubokat érinti, akik még a kupaküzdelmekben is érdekeltek, a szabad heteken ugyanis a Román-kupa elődöntős párharcait és döntőjét játsszák.

Jelen állás szerint a Sepsi OSK-ra 50 nap alatt 14 meccs vár és amennyiben sikerül bejutni a kupadöntőbe, akkor 15. Ez nagyon sok meccset jelent ilyen rövid idő alatt.

A másodosztály csapatai lazább programmal néznek szembe, hiszen az öt fordulóra bőven jut idő. A rájátszás július 4-én kezdődik és augusztus 1-én ér véget. Az élvonalbeli szereplésért rendezendő selejtező mérkőzéseket – amelyet az I. liga alsóházának 6. helyezettje, valamint a II. liga harmadik helyezettje vív – augusztus 5-én és 8-án rendeznék.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük