Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győztes rajtok a rájátszásban

Győztes rajtok a rájátszásban Sport

Tegnap elkezdődött a rájátszás a női kosárlabda Nemzeti Ligában. Az ötödik bajnoki címére hajtó Sepsi-SIC az előzetes várakozásnak megfelelően legyűrte a vendég Bukaresti Agronomiát a két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén. A rájátszásról lemaradt, a 9–12. helyekért harcban levő Kézdivásárhelyi SE ugyancsak házigazdaként hengerelt a Nagyváradi Rookies ellen.

A tegnap este meglepően nehezen lendült játékba a Sepsi Arénában bajnoki babérokra törő Sepsi-SIC, pedig Zoran Mikes a jól bevált Gödri-Părău, Pasic, Gardner, Tobin és Orbán kezdőötöst küldte pályára az alapszakasz-nyolcadik Agronomia ellen. Orbán, Tobin és Pasic kosaraival már héttel ellépett a sepsiszentgyörgyi együttes, mire a fővárosiak beindították a triplaszóró gépezetüket – azaz Filipet és Sipost –, 11-nél kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést, és 12–16 arányban meg is nyerték az első negyedet. Cătinean távolija vezette fel a második tíz percet, amire a bukarestiek öt ponttal válaszoltak. A sepsiszentgyörgyiek rákapcsoltak és Pavlopoulou kosarával 27–26-nál visszavették a vezetést. Nem hagyta magát az ellenfél, Sipos távolijával újra nyeregben érezhették magukat, de jött Pasic, aki szintén elsüllyesztett egy trojkát (32–31).

Hirdetés
Hirdetés

Nagyszünet után helyreállt a világ rendje, visszatalált megszokott dobóformájához a háromszéki együttes, 11–0-s futással kétszámjegyűvé változtatta a két csapat közti különbséget (43–31). Elfogyott a vendégek puskapora, és már ők szaladtak az eredmény után, 56–39-ről indult az igencsak pontgazdagra sikerült záró szakasz. Felpörgött és nagy erőket mozgósított a Sepsi-SIC, Tobin pontéhségének köszönhetően öt perccel a vége előtt a 20-at is meghaladta a differencia, hogy végül Mandache állítsa be a 32 pontos diadalt jelentő végeredményt (88–56). Folytatás ma 17 órától, a Sepsi-SIC egy győzelemre van az elődöntőtől, ahol a Brassói Olimpia vagy a CSM Târgoviște vár rájuk.

Negyeddöntő, 1. mérkőzés: Sepsi-SIC – Agronomia 88–56 (12–16, 20–15, 24–8, 32–17). Sepsi-SIC: Pasic 15/9, Orbán 12, Gödri-Părău 4, Tobin 26, Gardner, Pavlopoulou 8/6, Cătinean 5/3, Mandache 14, Kovács 4.

Az alapszakaszt a kilencedik helyen záró KSE az alsóházi helyosztón folytatja a küzdelmet a 9–12. helyekért. Ellenfele az idényben nyeretlen Nagyváradi Rookies, amelyet a tegnapi első felvonásban ismét lesepert a pályáról, a szezon során harmadszor. Az amerikai Chelsea Mitchell szerezte a találkozó első kosarát, majd csakhamar Apolonia Thomas és Bara-Németh Beáta is hozzátette a magáét. Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár tanítványai állva hagyták ellenfelüket, 21 ponttal vezettek, mire a vendégek Faragó révén megszerezték első pontjukat. A folytatás is a kézdiek szája íze szerint alakult, 33–7 arányban hozták az első negyedet, majd nagyszünetig 47 pontos előnyt kosaraztak össze (61–14). Nem tartozik egy súlycsoportba a két alakulat, ez a mérkőzés hátralevő részében is bebizonyosodott, a kézdivásárhelyiek számára jó ujjgyakorlatnak bizonyult a nagyváradi csikócsapat elleni játék. A harmadik szakasz végére már 68 volt a kék-fehérek előnye, a végére pedig 87 pontos sikernek örülhettek (124–37). A párbaj második felvonását ma 12 órától tartják szintén a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Alsóházi rájátszás, 1. mérkőzés: KSE – Nagyvárad 124–37 (33–7, 28–7, 32–11, 31–12). KSE: Thomas 19, Czimbalmos 9/3, Wilson 15, Mitchell 28, Bara-Német 5/3, Debreczi 20/6, Kozman 8, Domokos 12, Biszak 8.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások