Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Döntetlent játszott Csíkszereda

Megszerezte első pontját az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásában, szombaton délben gólnélküli döntetlent játszott a CS Mioveni otthonában. A mérkőzés első felét a küzdelem jellemezte, ám a játék a két büntetőterület között zajlott, egyik gárdának sem volt esélye a gólszerzésre. A második félidőben megélénkült a játék, Bauza előtt adódott lehetőség, ám a csíkiak légiósa hat méterre a kaputól fejelte a keresztléc fölé a labdát. A hajrára megélénkült az FK, Jebari kétszer is eljutott veszélyes lövésig, de előbb a hazai védők, majd kapusuk hárított. A döntetlen a játék képe alapján a lehető legtöbb volt, amit a csapatok kihozhattak magukból a szombati meccsen. A következő két fordulóban hazai pályán szerepel az FK Csíkszereda, Valentin Suciu tanítványai ma délután az Craiovát, jövő hétfőn pedig a Dunărea Călărași-t fogadják.

Labdarúgó 2. Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló: CS Mioveni–FK Csíkszereda 0–0, FC U Craiova 1948 – Temesvári ASU Poli 1–0, Bukaresti Rapid – Dunărea Călărași 4–1. 

A sorrend:

1. Rapid 2 2 0 0 5–1 39
2. Craiova 2 1 1 0 1–0 39
3. Mioveni 2 0 2 0 0–0 35
4. Călărași 2 0 1 1 1–4 35
5. Csíkszereda 2 0 1 1 0–1 33
6. Temesvár 2 0 1 1 0–1 33

A Sportklub nyerte az Erste Ligát

A hatodik meccsen eldőlt a jégkorong Erste Liga-döntő sorsa, hiszen a Csíkszeredai Sportklub a második felvonásban nyújtott lehengerlő játékának köszönhetően megnyerte a trófeát. A csíki hokisok 4–2-es összesített eredménnyel diadalmaskodtak az Erste Ligában. A csíki kék-fehérek a 2010–2011-es, HSC Csíkszereda néven aratott diadal, illetve a Ferencvárossal megosztott tavalyi bajnoki cím után, harmadik alkalommal szerezték meg az aranyérmeket az Erste-, illetve korábban MOL Ligában. A döntő legértékesebb játékosának az alapszakasz gól- és pontkirályát, a fináléban hat gólt és két asszisztot jegyző Becze Tihamért választották meg. A liga legjobb csatárának járó elismerést az az amerikai Jack Combs érdemelte ki, aki a Sportklub színeiben a rájátszásban rekordszámú 19 gólt jegyzett. A legjobb kapus a DEAC-t erősítő Hetényi Zoltán, míg a legjobb védő a brassóiak kanadai hátvédje, Joshua McFadden lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük