Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel „vágott vissza” a Sepsi OSK

Győzelemmel „vágott vissza” a Sepsi OSK Sport

Második győzelmét aratta a Szuperligában a Sepsi OSK, amely csattanós választ adott a Kolozsvári U ultráinak azáltal, hogy 1–0-ra megnyerte a tegnap délutáni találkozót. A kolozsvári drukkerek magyarellenes skandálásai miatt félbeszakított mérkőzés a 200. volt, amit a szentgyörgyi klub a román élvonalban lejátszott.

Hirdetés
Hirdetés

Magyarellenes skandálásokkal „köszöntötték” a Sepsi OSK-t a Kolozsvári Universitatea hírhedt szurkolói a két csapat hétfő délutáni összecsapásán. „Székelyföld nem létezik!”, „1920. június 4.” (utalás a trianoni békediktátumra) és „1919. augusztus 4.” (Budapest román elfoglalásának dátuma) feliratú molinó várta a piros-fehéreket a Kolozsvár Arénában, de folyamatos zúgott a „Ki a magyarokkal az országból” vagy épp a „Magyarország k. be!” rigmus a fanatikus ultrák szájából. A háromszékiek pontéhesen érkeztek a kincses városba, ugyanis az első öt fordulóban gyűjtött 7 pontjukkal nemigen lehettek elégedettek.

A szélsőséges megnyilvánulásoknak a 26. percben Sebastian Colțescu játékvezető vetett véget azáltal, hogy levezényelte a csapatokat az Untold fesztivál által tönkretett gyepszőnyegről. A hangosbemondó tájékoztatta a nézőket, hogy amennyiben a tíz perces kényszerszünet után is folytatódnak a rasszista, magyarellenes megnyilvánulások, akkor a mérkőzés véget ér, az U zöldasztalnál elveszíti a Sepsi találkozót. Erre a kemény mag rázendített a román himnuszra, illetve a meccs hátralevő részében is többnyire Romániának „szurkoltak”.

A többnyire mezőnyharcot hozott első félidőt követően Aganovic és Rondón összehozták a Sepsi OSK vezető találatát. A tizenhatos előtt remek csellel megiramodó horvát középpályás passzát Rondón kilenc méterről laposan a kapu közepébe továbbította (0–1). A 36 éves venezuelai támadó első gólját lőtte az OSK színeiben a bajnokságban, ezt megelőzően a Kolozsvári CFR ellen megnyert Szuperkupa-döntőben volt eredményes.

A folytatásban tovább növelhette volna előnyét az OSK, azonban Mitrea fejesét jobb lábbal védte Gorcea, majd Gheorghe puskázta el lehetőségét, de a csereként beállt Tudorie, illetve Damașcan sem tudott túljárni a hazai kapus eszén, Radoszlav Dimitrov pedig a kapufát találta el. Niczuly kétszer is védeni kényszerült Filippel szemben, majd Boiciuc tízméteres, jobblábas lövését is bravúrosan hárította. Az „egyetemisták” talán legnagyobb helyzetét a ráadásban hagyta ki Bălan, aki jó helyzetben fölé lőtt. A Sepsi OSK tíz emberben fejezte be a találkozót, miután kiállították a második sárgáját begyűjtő Nicolae Păunt.

Maradt a 0–1, a Sepsi OSK második győzelmével előlépett a tabella harmadik helyére, míg az újonc Universitatea továbbra is az utolsóelőtti helyen áll. A Bergodi-legénység számára következik szombaton 21.45-től a Bukaresti Rapid elleni hazai mérkőzés.

Labdarúgó Szuperliga, 6. forduló: Kolozsvári Universitatea–Sepsi OSK 0–1 (0–0). Kolozsvár, Cluj Arena, 5500 néző. Vezette: Sebastian Colțescu.

Universitatea: Gorcea – Romeo, F. Ilie, D. Ispas, Pîrvulescu (Briceag, 63.) – Romario Pires, Filip (Haita, 78.), Bic (Remacle, 63.) – Ely Fernandes (Boiciuc, 46.), Bălan, Chipciu (Hlistei, 78.). Vezetőedző: Erik Lincar. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, R. Ispas (A. Dumitrescu, 76.) – Jonathan Rodríguez, Păun – Bărbuț (Askovski, 69.), Aganovic (Achahbar, 76.), Gheorghe – Rondón (Tudorie, 69.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi.

Gólszerző: Rondón (52.). Kiállítva: Păun (90+1.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük