Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Keresik a legszebb udvart

Keresik a legszebb udvart Kovászna megye

Szépen nyesett fák, frissen nyírt gyep és színes virágok – többségünk valahogy így képzeli el az ápolt és rendezett udvart. Ha az öné pont ilyen, ráadásul Lécfalván vagy Várhegyen lakik, akkor csatlakozzon a helyi fiatalok kezdeményezéséhez!

Hirdetés
Hirdetés

Az első alkalommal sorra kerülő udvarszépségversenyre maximum három fotóval lehet benevezni, amelyeket szeptember elsejéig kell elküldeni üzenetben a Lécfalvi Minta Facebook-oldalnak. A szakmai zsűri az első három helyezettet értékes jutalomban részesíti. A díjazásra és a nyeremények kiosztására a hónap második felében kerül sor. A zsűritagok nevét egyelőre nem árulták el a szervezők, de annyit lehet tudni, hogy vannak köztük kertészmérnökök, akik majd érdemben hozzá tudnak szólni a fotókhoz, igény esetén pedig hasznos tanácsokat is tudnak adni a jelentkezőknek.

Szabó Bernadett, az ifjúsági szervezet elnöke érdeklődésünkre elmondta, régebb gondolkodnak azon, hogyan tudják megszólítani a falu felnőtt lakosságát, így született meg a jelenlegi verseny ötlete. A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttek, hogy Várhegyre is kiterjesztik, hiszen a két falu nagyon közel van egymáshoz, és szeretnék, ha több közös eseményt is sikerülne megvalósítani. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. augusztus 23., 16:58
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Szép kezdeményezés! Gyerekkoromban a kapuk elejét díjazták a párttitkárok! Ott legalább látszott az ember munkája!
  Pár éve vki 70.000 lejt fizetett hivatásos kertészeknek az udvaráért! Gyönyörű, de annyi pénzt….

 • User
  Dátum: 2022. augusztus 24., 12:59
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A szarazsag idejen a gyepp nyirast csak ovatossan tessek vegezni, azaz magassabra kell nyirni a fuvet, hogy a gyokere arnyekban maradjon, hogy ne perzselodjon ki.