Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Forgalmi táblákat rongálnak

Divatos lett a forgalmi jelzőtáblák „lekaratézása”, lefestése, megrongálása Sepsiszentgyörgyön. A városvezetést kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője egy korábbi, a városban fejét felütő rongálásokat elemző beszélgetésünk során kifejtette, a különféle károk mellett szembetűnő a forgalmi táblák elforgatása, megrongálása is.
– Jó lenne, ha az ilyen incidenseket is jelezné nekünk a lakosság: a szemtanúk értesítésére azonnal a helyszínre siethetnénk, és felelősségre vonhatnánk a szabálysértőket, bírságolhatnánk – magyarázta.
Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok rámutatott, az ilyen tettekkel másokat sodorhatunk veszélybe, hiszen ha a sepsiszentgyörgyiek ismerik is a helyi közúti forgalom csínját-bínját, szabályait, a más településekről, megyékből érkezők akár balesetbe is keveredhetnek, ha egy-egy forgalmi tábla el van fordítva, és nem látják időben, mi a teendő.

– Rendszeresen szórakoznak a forgalmi táblákkal: elforgatják, lekaratézzák, meghajlítják, festékkel fújják le ezeket. Valószínűleg egy-egy suhanc fejében jogosnak tűnhet, hogy az apuka adójából fizetett, közvagyont képező táblákat tönkretegye… Sajnos, rossz irányba halad ez a jelenség, egy csapatunk számos más karbantartási munkálat mellett ezzel is foglalkozik, hogy javítsa, visszaforgassa a forgalmi táblákat. A rongálások java része éjjel történik, amikor az alkohol a fejben sok energiát, bátorságot „generál” – összegzett Czimbalmos.

Egy hasonló jelenség az épületfalak csatornarendszerének „leküzdése” is, számos polgárt károsítottak meg hasonló rongálásokkal, legutóbb pedig a városvezetés is meg kellett erősítse a Lábasház csatornarendszerének védőhálóját, mert már ez sem bírta a „kötözködéseket”. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.