Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel debütált a KSE

Győzelemmel debütált a KSE Sport

Magabiztos győzelemmel kezdte az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság második szakaszát a KSE Futsal, Gazda József együttese hazai pályán vert rá négy gólt a Viitorul Verneşti együttesére. A kézdivásárhelyiek célja, hogy bekerüljenek a legjobb négy közé, és érmekért harcolhassanak a döntőben.

Az alapszakasz lejárta után az ország legjobb tíz együttese az Elit körben folytatja a pontvadászatot, a kézdivásárhelyieken kívül még egy székelyföldi csapat van a mezőnyben. A szakági szövetség két csoportot alakított ki, az 1-esbe a Galaci United, a Ceahlăul Piatra Nemț, a Kézdivásárhelyi SE, a Viitorul Vernești és a Bukovina Vicov, a 2-esbe pedig a Simándi Sólymok, a Dévai Autobergamo, az FK Székelyudvarhely, a Viitorul Băleasa és a CFR Turnu Severin került. Az oda-visszavágó kört követően a csoportok első két helyezettje kijut az országos döntő tornára, vagyis bejut a Final Fourba.

A KSE Futsal vasárnap kora este a Kicsid Gábor Sportcsarnokban játszotta első mérkőzését az Elit körben, a céhes városiak meggyőző teljesítménnyel és jó játékkal rukkoltak elő. Igaz, az első gólra több mint nyolc percet kellett várni, de mindkét félidőre jutott három-három kézdi találat, a számtalan helyzet mellett. 3–0-s hazai vezetésnél fordultak tehát a csapatok, és már öttel is vezettek a házigazdák, amikor a vendégek szépíteni tudtak (5–1), majd újra betaláltak a mieink, és végül a buzzóiak állították be a 6–2-s végeredményt.

Hirdetés
Hirdetés

U19-es teremlabdarúgó-bajnokság, Elit kör, 1. csoport, 1. forduló: KSE Futsal – Viitorul Verneşti 6–2 (3–0). KSE Futsal: Niczuly – Păun, Bandi, Pakucs, Mojzi (cserék: Májai – Faragó, Barbócz, Straua, Köllő, Papp, Tuzson). A kézdivásárhelyi gólszerzők: Faragó (3), Bandi, Straua, Păun.

„Nagyon örülünk, hogy egy jó ellenféllel szemben sikerült nyerni, jó meccset játszottak a fiúk, és ami szintén örvendetes, hogy szép számú nézőközönség volt kíváncsi a meccsre. A kapusteljesítmény is kiváló volt, talán a legjobb a szezon kezdete óta” – értékelt Gazda József edző.

A fiatal gárda legközelebb február 8-án, szombaton mérkőzik, hosszú kiszállás vár a legényekre, ugyanis Suceava megyébe, a Bukovina Vicov otthonába látogatnak.

„Ütőképes csapatunk van, így nem lehet más a célunk, mint, hogy ott legyünk a döntő tornán, annál is inkább, mivel játékosainkkal a korosztályos válogatottban is számolnak, Mojzi Botond, Barbócz Norbert, Bandi Álmos és Faragó Hunor felkeltették Kacsó Endre edző figyelmét, aki számol velük a következő selejtezős időszakban” – tette hozzá Gazda József.

Az U19-es válogatott a héten edzőtáborozik, a szakszövetség javaslatára minden csapatból két játékost hívott be Kacsó edző, a KSE-től Mojzit és Barbóczot, de utólag jelezték, Bandi jelenlétére is szükség van.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük