Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Remekelő Királypingvinek

Amint arról már beszámoltunk, a Sepsiszentgyörgyi Királypingvinek U8-as és U10-es csapatai is tiszteletüket tették a hétvégi, kézdivásárhelyi 12. Fashion-kupán, de ugyanekkor egy másik tornán is képviseltették magukat. A sepsiszentgyörgyiek U10-es csapata a MAC Jégkorong Akadémia hagyományos januári nemzetközi tornáján, a Carnival Cupon szerepelt, mégpedig a budapesti Tüskecsarnokban, ami Magyarország egyik legszebb jégpályája, és egy ilyen létesítményben dicsőség, már a pályára lépés is. A kupán öt ország 16 csapata vett részt, közel 200 játékossal, ami kiváló tapasztalatszerzési lehetőségnek bizonyult a mieinknek, ugyanis színvonalas meccseket vívhattak erős ellenfelekkel. Csapatunk derekasan helytállt az Újpest diadalával zárult tornán, a második helyen a MAC Jégkorong Akadémia A csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára Felcsík csapata állhatott fel.

A Királypingvinek tizenhat év alatti csapata február 14. és 16. között a Kárpát Liga ifjúsági jégkorongtorna lengyelországi szakaszán szerepel, ahol a háromszéki csapat közel áll a rájátszásba jutáshoz. Emellett az országos bajnokságban a bronzéremért küzd a Brassói Corona együttesével, a két győzelemig tartó párharc várhatóan február 22-én kezdődik. A sepsiszentgyörgyi jégkorongklub 22-én és 23-án hatodik alkalommal szervezi meg a Bogyán János-emléktornát a Sepsi Aréna melletti műjégpályán, ahol 8 és 10 év alatti csapatok teszik próbára magukat. A Királypingvinek köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását.

Fontos győzelem

Nagy meglepetést okozott a román teremlabdarúgó-válogatott vasárnap késő este azáltal, hogy 3–1-re legyőzte a favoritnak számító Kazahsztánt a csehországi Brnóban zajló világbajnoki selejtező elitkörének első fordulójában. A román válogatott rendkívül értékes győzelmet szerzett a csoportban favorit riválissal szemben, és nagy lépest tett az idei litvániai világbajnokságra való kijutásra. Szőcs Lászlóék tegnapi lapzártánk után a csehekkel mérkőztek, szerdán 16 órától Szlovéniával találkoznak. A csoport győztese kijut a vébére, míg a második helyezett pótselejtezőt játszik Horvátországgal.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük