Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyorsasági autóverseny

Gyorsasági autóverseny Sport

Vasárnap, július 28-án délután kerül sor a Speed Racing Sepsiszentgyörgy elnevezésű autós gyorsulási versenyre.

A 19. kiírásához érkezett rendezvény finanszírozója Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala, a szervezésben partner Sepsiillyefalva Polgármesteri Hivatala, valamint a közlekedésrendészet, a csendőrség és a katasztrófavédelem megyei felügyelőségei. Helyszín a Sepsiszentgyörgyöt Illyefalvával összekötő 112-es megyei út egyik kiválasztott szakasza, a község közelében. 

Hirdetés
Hirdetés

A gyorsulási verseny tulajdonképpeni pályája 201 méter hosszú, a viadal sajátossága, hogy a résztvevő autók párosával állnak rajthoz, helyből gyorsulnak, és a lehető legnagyobb sebességgel igyekeznek elérni a célvonalat. A verseny helyszínén a közforgalmat lezárják 12-től 19 óráig, és minden órában 10–10 percnyi áthaladási lehetőséget biztosítanak. Olyan autósok jelentkezhetnek, akik legalább egy éve rendelkeznek hajtási jogosítvánnyal. Kilenc versenykategória lesz az autók felszereltségének, motorteljesítményének (köbcenti) alapján.

Iratkozás, benevezés: vasárnap 10.30-tól 12.30-ig. Helyszíni edzések: 13 órától 14 óráig. Selejtező futamok: 14 órától 16 óráig. Döntők: 16.30-tól 17.30-ig. Díjazás 18 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük