Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Grúzia ellen sem ment Romániának

Grúzia ellen sem ment Romániának Sport

Európában a labdarúgó-bajnokságok befejeződtek, így a hét második felétől kezdődően a válogatott csapatok barátságos mérkőzéseit látogathatják a lelátókra visszaszivárgó nézők. Szerdán érdekes mérkőzések tanúi lehettek a focirajongók, akik egészen jövő keddig követhetik figyelemmel az Eb-re való felkészülésben célirányba forduló, illetve a Vb-selejtezőkre készülő csapatok játékát. Románia hazai pályán Grúzia ellen bőgött le, míg Magyarország ma este mérkőzik Ciprussal.

Hirdetés
Hirdetés

Románia Grúzia csapatát fogadta, és Mirel Rădoi tréner a tőle megszokott támadójátékot erőltette. Ez jól hangzik, ám a rendelkezésére álló játékoskeret nem képes megvalósítani az edző elképzeléseit. Rădoi számára ez nem akadály, kamikaze módjára vetődik bele az újabb biztos vereségekbe, ahogy ezt a nem éppen élbolybeli Grúzia ellenében is tette. A mérkőzés két pozitívumaként Ianis Hagi játékát és Andrei Ivan első felnőtt válogatottban lőtt gólját említeném. Az ifjú Hagi bár nem villogott, a jelek szerint kezd belenőni a felnőtt csapat mezébe.

A másik véglet az I. liga gólkirálya, a FCSB „csodagyereke”, Florin Tănase volt, aki a 41. percben egy semmitmondó helyzetben könyökkel ütötte meg ellenfelét, és meggondolatlan gesztusát a játékvezető piros lappal „jutalmazta”. A grúzok a 61. percben Mikautazde révén szerezték meg a vezetést, majd a 72. percben Aburjania növelte a vendégek előnyét. A házigazdák a bajnokságban az U Craiova színeiben is bizonyító, csereként beállt Ivan góljával szépítettek a 78. percben, ám az egyenlítésre már nem futotta. Sebaj, vasárnap 19 órától Middlesbrough-ban az angolok ellen kiköszörülhetik a csorbát…

A nap többi mérkőzésein az alábbi eredmények születtek: Hollandia–Skócia 2–2 (1–1), Anglia–Ausztria 1–0 (0–0), Németország–Dánia 1–1 (0–0), Franciaország–Wales 3–0 (1–0), Norvégia–Luxemburg 1–0 (0–0).

A magyar együttes pénteken 21 órától Ciprussal csap össze a Szusza Ferenc Stadionban, a mérkőzés az M4 Sporton megtekinthető. Kedden a Marco Rossi vezette csapat ugyancsak az Újpest otthonában focizik, ezúttal Írország lesz az ellenfél. Az Eb-n a nemzeti tizenegy június 15-én lép pályára először: a Puskás Arénában Portugáliával mérkőznek meg.

A magyar válogatott Eb-re készülő 26 fős kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)

VÉDŐK: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)

Csatárok: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások