Felhívás!

Gól nélkül Bukarestben

Gól nélkül Bukarestben Sport

Egyik csapat sem tudott eredményes lenni a szombat esti bajnokin, így gól nélküli döntetlennel zárult a piros-fehér mezes csapatok rangadója a labdarúgó élvonal alapszakaszának 23. fordulójában. A Dinamo otthonában a Sepsi OSK sorozatban negyedszer játszott döntetlent, ezzel pedig újabb lépést tett a felsőházi rájátszás felé. Kedden este pótolják az FC Argeș elleni találkozót.

A mínusz fokokban lejátszott fővárosi összecsapást a hazaiak indították jobban, Ahmed Bani jóvoltából kialakítottak pár helyzetet Niczuly Roland kapuja előtt, de gólt nem sikerült szerezniük. Negyedóra után a Sepsi OSK is magára talált, és kiegyenlítetté tette a mérkőzést, Tamás Nándor, illetve Pavel Safranko révén veszélyeztetett. Innentől viszont leült a meccs, szünetig semmi érdemleges nem történt a fagyos pályán.

A második felvonás az elsőhöz hasonlóan indult, a Dinamo helyzeteire újfent Tamás Nándor válaszolt, de Esanu óriásit védett. Mindkét oldalon hibák garmada tördelte a játékot, gyakorlatilag élvezhetetlenné téve a meccset. A hajrára mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetősége, de Golofca kísérletét Stelian Filip blokkolta, majd Aganovic rossz mozdulatát követően a labda a kapufán csattant.

Maradt a 0–0, a Sepsi OSK zsinórban negyedik döntetlenjét érte el. A sepsiszentgyörgyiek számára következik kedden 19 órától az FC Argeș elleni idegenbeli mérkőzés, amelyet a 21. fordulóból kellett elhalasztani a nagyszámú koronavírusos eset miatt.

„Küzdelmes mérkőzést játszottunk a használhatóság határát súroló pályán. Mindkét csapat komoly erőbedobással küzdött, látszott, hogy mindkettő nyerni szeretett volna. Véleményem szerint a Dinamo az első félidőben jobban mozgott, a második játékrészben pedig – a kapufa ellenére, amelyet mi hoztunk össze saját kárunkra – úgy gondolom, hogy mi voltunk a jobbak, szóval az eredmény tükrözi a pályán történteket. Örülök, hogy nem kaptunk gólt, azok után, hogy az előző öt mérkőzésen tízet rúgtak nekünk az ellenfelek, ez a jövőre nézve jó kiindulópont lehet számunkra. Természetesen nyerni szerettünk volna, hiszen az elmúlt időszakban csak döntetlent játszottunk. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hozzáállásukkal és összpontosításukkal, főleg, hogy egy ilyen nehéz pályán kellett játszaniuk. Néhányuknak csak öt edzése volt a karantén után, vannak olyanok is, akik még kevesebbet edzettek, így nem lehetnek nagy elvárások velük szemben ilyen pályán, ilyen időjárási körülmények közepette. Még időre van szükségük, hogy visszanyerjék a formájukat, viszont erre a döntetlenre lehet építeni a jövőben” – értékelt a meccs után Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 23. forduló: FC Dinamo–Sepsi OSK 0–0. Bukarest, Ștefan cel Mare Stadion. Vezette: Andrei Florin Chivulete (Bukarest).

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Puljić, Grigore, Filip – Bani (Nepomuceno, 63.), Anton, V. Achim (Răuță, 82.), Fabbrini – Gueye, Nemec (Morsay, 79.). Másodedző: Ionel Gane. Sepsi OSK: Niczuly – Ștefănescu, Mitrea, Ninaj, Deligiannidisz – Aganovic (Csiszer, 90+3.), Vașvari (González, 81.), Bouhenna – Tamás (Purece, 59.), Safranko (Fülöp L., 80.), Golofca. Vezetőedző: Leo Grozavu. Sárga lap: V. Achim (30.), Grigore (53.).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. február 15., 13:22
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Kőszőnje meg Aganovici és a csapat Szt, Alajosnak/ Luigi/ aki a focisták és szurkolók védőszentje, a pontocskát, no meg a szerencsés kapufának. Minden jó ha a vége jó ,de kikapni őngóllal a 85. percben maga lett volna a gyalázat az óvláhok nagy KÁRőrőmére .