Felhívás!

Új elnök az EMNT kézdiszéki szervezete élén

Február 11-én tartotta tisztújító közgyűlését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki szervezete. A korábbi elnök, Ferencz Attila halála után a szervezet vezető nélkül maradt, ezért volt szükség a tisztújításra.

A gyűlésen részt vett Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezető elnöke és Tiboldi László, az EMNT alelnöke, székelyföldi régióelnöke is. Kiss Erika (fotó), a kézdivásárhelyi EMNT Demokrácia-központ munkatársa (képünkön), a kézdiszéki EMNT alelnöke nyitotta meg a gyűlést, melynek legelején elhunyt munkatársukra emlékeztek. Ezt következően beszámoló hangzott el a demokrácia-központ közel kétéves munkájáról. Kiss Erika a magyar állampolgársággal kapcsolatos ügyintézések statisztikai adatait ismertette, majd kitért az EMNT kézdiszéki szervezetének közösségi programjaira is. Kiemelte, hogy a tavalyi évben, a vírushelyzetet figyelembe véve igyekeztek segíteni az idős, egyedül élő személyeknek, akik hadiárvaként kerültek kapcsolatba a közelmúltban az irodával, és akiknek korábbi években találkozókat is szerveztek. Ezt követően Sándor Krisztina ügyvezető elnök vette át a szót, és rövid helyzetjelentés, valamint a széki szervezet és a nemrégiben elhunyt széki elnök méltatása után a tisztújítás következett.

A közgyűlés Kiss Erikát választotta meg széki elnöknek, munkáját pedig Földi Mária tanárnő, szociális munkás és Johann Taierling megyei önkormányzati képviselő segítik alelnöki minőségükben.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.