Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a jó sorozat?

Folytatódik a jó sorozat? Sport

A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi 12 mérkőzésen csak egyetlenegyszer veszített. A 12-ből az utóbbi 10 számít veretlenségi sorozatnak. Tavaly a koronavírus-világjárvány miatt szeptember 3-án játszotta első mérkőzését a nemzeti csapat, mégpedig 1-0-lás győzelemmel Törökországban (Nemzetek Ligája), majd 6-án, Budapesten jött a 2–3 Oroszországgal (NL).

A továbbiakban, egészen az elmúlt szombatig: 3–1 Bulgáriával idegenben (Eb-pótselejtező elődöntője), 1–0 Szerbiával idegenben (NL), 0–0 Oroszországgal idegenben (NL), 2–1 Izlanddal Budapesten (Eb-pótselejtező döntője), 1–1 Szerbiával Budapesten (NL), 2–0 Törökországgal Budapesten (NL), 3–3 Lengyelországgal Budapesten (vb-selejtező), 3–0 San Marinóval idegenben (vb), 4–1 Andorrával idegenben (vb), 1–0 Ciprussal Budapesten (felkészülés). A mérleg: 12 mérkőzés, 8 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 23–10-es gólkülönbség, nem rossz. Következik kedden Írország Budapesten (felkészülés). A tiszteletre méltó – noha nem világszenzációs – sorozat nehéz állomásokhoz érkezett. Kedden az írekkel még nincs nagy veszélyben a kiváló mérleg, de a három Európa-bajnoki mérkőzés együtt és egyenként is kemény dió. A magyar válogatott nem számít esélyesnek a Portugália (június 15.) és Franciaország (június 19.) elleni budapesti, valamint a Németország (június 23.) elleni müncheni mérkőzésen sem.

Hirdetés
Hirdetés

A 2021. június 11-től július 11-ig tartó 16. labdarúgó Európa-bajnokságnak két kiemelkedő újdonsága lesz a korábbi tornákhoz viszonyítva. Éspedig: először nincs konkrét házigazda, a mérkőzésekre 11 ország 11 városában kerül sor, és a rendezői joggal is rendelkező résztvevők nem föltétlen játsszák minden  mérkőzésüket saját pályán (a magyar csapat sem, noha Budapest egyik házigazda). A másik sajátosság és premier a VAR (video assistent referee), vagyis a videóbíró alkalmazása. A döntő tornán résztvevő nemzeti válogatottak száma 24, akárcsak 2016-ban.

A magyar válogatottnak 2016-ban kedvezett az a szabály, hogy a 6 alapcsoport harmadik helyezettjei közül továbbjutott a legjobb 4, a pontszámaik, gólarányuk alapján. (Azért van ez a szabály, hogy a nyolcaddöntőbe pontosan 16 csapat juthasson, ne csak 12, ennyi a másodikak száma). Nos, idén ez plusz teher lehet a magyar csapat számára. A német, francia, portugál hármas ugyanis valószínűleg azzal számol, hogy a magyarokkal mindegyik 3 pontot szerez, sőt, olyan gólarányt is próbálnak elérni, amivel a csoport 3. helye is továbbjutást jelentsen. A magyar nemzeti csapat előkelő társaságba csöppent, és minden mérkőzésének nagy tétje lesz!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük