Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Karanténban a portugálok?

Sergio Busquets (képünkön) pozitív koronavírustesztje miatt a spanyol és a portugál válogatott is 12 napos karanténba kerülhet az Európa-bajnokság előtt, de nem kerül veszélybe egyik csapat részvétele sem. Az FC Barcelona középpályása el is hagyta a válogatott madridi edzőtáborát, miután pozitív koronavírustesztet produkált. A futballista pályára lépett a Portugália elleni felkészülési mérkőzésen, sőt, már a találkozót megelőzően kapcsolatba került a portugál játékosokkal – a csapatkapitányok üdvözlésekor, valamint közösen fotózkodott annak apropóján, hogy Portugália és Spanyolország közösen rendezné meg a 2030-as világbajnokságot –, majd az összecsapáson is, azt követően ölelkezett Cristiano Ronaldóval, és több ellenfelének is gratulált. Az As szerint emiatt mindkét gárdának követnie kell az UEFA-protokollt, és 12 napos karanténba kell vonulnia. A magyar válogatott június 15-én Portugália ellen kezdené meg az Európa-bajnokságot, viszont még nem tudni, hogy a kialakult helyzet befolyásolja-e valamilyen módon az összecsapást.

 

Kanada lett a világbajnok

A világbajnokságot három vereséggel kezdő Kanada hosszabbítás után legyőzte Finnországot a Rigában megrendezett jégkorong-világbajnokság döntőjében, és huszonhetedszer szerezte meg az aranyérmet. A 27. vb-elsőségére hajtó Kanada és a negyedszer a trónra vágyó, címvédő Finnország ötödik alkalommal játszotta egymással a világbajnokság döntőjét. 1994-ben, 2007-ben és 2016-ban az észak-amerikaiak, 2019-ben az észak-európaiak nyerték meg az aranyéremért vívott összecsapásukat. A két csapat a csoportkör utolsó fordulójában már összecsapott egymással, és a finnek túlóra után legyőzték a kanadaiakat. A rendes játékidőt tekintve a tornán veretlen Finnországnak a 2019-es diadala után ezúttal is az ezüst jutott – nyolcadszor.

Döntő: Finnország–Kanada 2–3 (1–0, 0–1, 1–1, 0–1) – hosszabbítás után. A 3. helyért: Egyesült Államok–Németország 6–1. A tabella első 10 helyezettje: 1. Kanada, 2. Finnország, 3. Egyesült Államok, 4. Németország, 5. Orosz csapat, 6. Svájc, 7. Csehország, 8. Szlovákia, 9. Svédország, 10. Kazahsztán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük