Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Folytatná a kosarazást

Folytatná a kosarazást Sport

Az Őszi Sokadalom keretében szombaton a Lénárt Optika udvarán felállított kosárlabdasátorban Kozman Kriszta válogatott játékos nyújtott betekintést az érdeklődőknek a sportág világába.

Hirdetés
Hirdetés

Az NMG U18-as és a Kézdivásárhelyi SE felnőtt csapatát is erősítő Kozman Kriszta Deszke Kriszta, a Profi Rádió műsorvezetőjének kérdéseire válaszolva a közelmúltban Bulgáriában rendezett korosztályos Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatai mellett a kezdetekről, az iskola és a kosárlabdázás kapcsolatáról és terveiről is beszélt. Az ötéves kora óta kosarazó Kriszta céltudatosan edz, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtson a pályán. „Egy idő után már nem csak azért kosarazik az ember, mert ez egy jó kikapcsolódás. Azért járok edzésre, hogy fejlesszem magam, kijavítsam a hibáimat, egyre jobb játékossá váljak”, hangsúlyozta. A végzős középiskolás lány mindennapjaiban „kibékül” egymással a tanulás és a sport.

– Nyilván, a programom jóval sűrűbb, mint azoké az osztálytársaimé, akik nem kosaraznak, hiszen délután edzéseim vannak. Emiatt kevesebb idő jut a tanulásra, nincs idő mondjuk délutáni alvásra, de hozzászoktam. Iskola után edzésre megyek, majd utána tanulok. Kicsit fárasztó, de meg lehet csinálni.

Kriszta Románia U18-as csapatával hetedik helyezést ért el a Szófiában rendezett Európa-bajnokságon, azt megelőzően pedig edzőtáborban volt, távol a családtól. „Ezen a nyáron alig két hetet voltam itthon. A családom azonban ehhez már hozzászokott. Olykor eljönnek a kiszállásokra is, ami jólesik.” Arról is beszélt, milyen érzés válogatott játékosnak lenni. „Jó érzés, amikor behívnak a válogatottba, hiszen az egy visszajelzés, hogy jól tesszük a dolgunkat. Kezdetben, amikor nem ismertem a többieket, ijesztő volt, ám most már Beával együtt (Bara-Német Beáta – szerk.) igazán jó szívvel megyünk a válogatottba a közösség miatt is.”

Az Európa-bajnokságon sokat fejlődött a játéka, véli Kriszta. „Az egyéni teljesítményünk javítását célzó, illetve a taktikai edzések egyaránt hozzájárultak fejlődésünkhöz.” A tehetséges sportoló jövőbeli terveiről is szólt. „Bár még pontosan nem tudom, mivel foglalkozom a jövőben, szeretném folytatni a kosárlabdázást, az más kérdés, hogy milyen szintig jutok el.” Végezetül a közönségtalálkozón szép számban megjelent ifjú kosarasokhoz szólt. „Ha szeretitek a kosárlabdázást, megéri kitartani mellette a nehezebb pillanatok ellenére, hiszen rengeteg pozitív hozadéka van, olyan dolgokat nyújt, amelyekért megéri túllépni a felmerülő nehézségeken.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások