Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Rövidfilmek a Filmgaloppon

Összeállt a 22. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle fiatal erdélyi filmeseket megszólító versenyprogramja, a Filmgalopp idei mezőnye.

A Filmgalopp keretében évente felváltva versenyeznek dokumentumfilm és fikciós alkotások – idén a fikciós rövidfilmeké a terep. Két vetítési blokknyi, összesen 10 film került versenybe, ezek közül kettő animációs, a többi élőszereplős alkotás. Íme, a lista a rendezők neve szerinti ábécérendben: Búzási Gyopár Orsolya: Az utolsó mese, Gábor Balázs: Ülök és nézem, Farkas Ágnes Anna: Játsszuk tovább, Frunza Roland: Vándorol a pénz, László Barna: Freedom Rider, Mikola Csengele: Finding Zoé, Nagy Márton: Így gyújtottam fel a barátnőmet a harmadik randinkon, Sós Timothy: Suborbital, Szabó Barbara: Füst, Ungváry Oscar: A fiúk országa.

A Filmgalopp fődíja a Nemzeti Filmintézet által felajánlott egymillió forintos pénzjutalom, valamint az ahhoz tartozó trófea. Sorsukról háromtagú szakmai zsűri dönt: Deák Dániel budapesti fesztiválszervező, filmforgalmazó, producer, Kerékgyártó Yvonne filmrendező, forgatókönyvíró és Pernecker Dávid pécsi filmesztéta, kritikus személyében.

A közönség idén is szavazhat a kedvencére: a fesztivál ideje alatt minden versenyfilm elérhető lesz a Filmtett online csatornáján, amely elérhető lesz a filmtettfeszt.ro-n megjelenő adatlapokról, és a YouTube-on található Like gombbal bárki szavazhat a kedvenceire október 5. és október 7. éjfél között. A legnépszerűbb film elnyeri a Filmgalopp közönségdíját, 1000 lejt, amelyet idén is a Nobila Casa ajánlott fel a nyertesnek.

A díjkiosztó gálára szeptember 8-án, szombaton kerül sor a kolozsvári Győzelem (Victoria) moziban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.