Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A felsőház a cél

A felsőház a cél Sport

Szombaton, a városnapok keretében mutatták be a KSE kosárlabdacsapatát. Ljubomir Kolarevic edzővel a játékoskeretről és a küszöbön álló szezonról beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

– Mondhatjuk, hogy részben új csapatunk van, hiszen két amerikai és egy szerb játékost szerződtettünk, emellett a berecki Biszak Boglárka is visszatér hozzánk, aki legutóbb Szatmárnémeti csapatával szerezte meg a harmadik helyet. A nyolc helyi játékos mellett marad a tavaly sorainkat erősítő Ines Ćorda is, úgy vélem, jó társasággal vágunk neki a szezonnak. Megpróbálunk a legutóbbi idényhez hasonló jó eredményeket elérni, amikor a hetedik helyen zártuk a bajnokságot – osztotta meg lapunkkal a mester. A KSE mindig nagy hangsúlyt fektetett a helyi játékosokra. „Számunkra mindig fontos szempont, hogy a saját nevelésű, fiatal játékosok elegendő lehetőséget kapjanak a bizonyításra” – jegyezte meg.

A trénert esélylatolgatásra kértük fel. „A helyezést illetően nem kívánok célt felállítani, hogy ne gyakoroljak nyomást a lányokra, sem magamra. A vezetőség részéről sem nehezedik efféle nyomás a csapatra. Nyilván, amint azt említettem, szeretném, ha megismételnénk a tavalyi felsőházi rájátszást, aztán majd meglátjuk a többit.” Megjegyezte, nem lesz könnyű, hiszen a többi csapat is erősített, kiemelve a tavaly tizenkettedik helyen végzett Bukaresti Rapidot. „Idén a Rapid óriási büdzsével rendelkezik, ennek megfelelően komolyan »bevásároltak« és dobogóesélyesnek tartom őket. Mondhatni, az anyagi okokból idén nem induló Szatmárnémeti helyét veszik át. Úgy vélem, a bajnoki címre legnagyobb esélyes továbbra is a Sepsi-SIC, őket Arad, meg a Rapid követi.”

KSE 2022–2023

A KSE női kosárlabdacsapata az alábbi játékoskerettel vág neki a 2022–2023-as bajnoki idénynek a Nemzeti Ligában: Debreczi Iringó (183 cm magas), Domokos Kinga Réka (187 cm), Biszak Boglárka (174 cm), Ines Ćorda (szerb, 169 cm), Milica Mitrović (szerb, 175 cm), Brianna Wilson (amerikai, 193 cm), Taylor Hawks (amerikai, 168 cm), Bara-Németh Beáta (178 cm), Kozman Kriszta (162 cm), Lénárt Andrea (170 cm), Marthi Kriszta (168 cm), Nagy Júlia Helga (165 cm). Vezetőedző: Ljubomir Kolarevic, segédedzők: Farkas Alpár, Minescu Ioan Dumitru. Szakosztályvezető: Lénárt Adolf.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük