Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fogyatkozó futsalmezőny

Két csoportba osztották a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság tizenegy csapatos mezőnyét, az egyikbe szinte teljesen székely alakulatok kerültek. Amint arról beszámoltunk, a feljutást kiharcoló KSE Futsal anyagi okok miatt marad a II. ligában.

A FRF múlt heti gyűlésén kiderült, hogy tizenegy csapat jelentkezett a II. ligába, ezeket két csoportba osztották szét. Az első szériába a Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ, a Buzăui Fortius, a Buzăui Luceafărul, a Jászvásári Futsal Poli és a Sporting Darabani került, a hatcsapatos másodikba a Kézdivásárhelyi SE mellé az élvonaltól szintén visszalépő Marosvásárhelyi VSK-t, a West Dévát, a Gyergyószentmiklósi Intert, a Gyergyóremetei Kereszthegyet és a Korond Junior együttesét sorolták be. A pontvadászat első körében mindenki játszik mindenkivel, majd a két csoport legjobb három csapata kvalifikálja magát a rájátszásba. A play-off győztese feljut az I. ligába, míg a második helyezett osztályozót játszik az élvonal 7. helyezettjével. A bajnokság szeptember 21-én rajtol, a KSE első meccsét Korond vendégeként vívja.

[reklám]

A KSE Futsal egyébként pénteken lejátszotta első erőfelmérő mérkőzésé, mégpedig az I. ligában érdekelt, a háromszéki Mánya Szabolcs által irányított FK Székelyudvarhely ellen. A Kicsid Gábor Sportcsarnokban zajlott edzőmérkőzés 3–3-as döntetlennel ért véget.

Apropó I. liga, mindössze hét alakulattal rajtol a következő idény: a Csíkszeredai Imperial Wet, az FK Székelyudvarhely, a Kolozsvári Clujana, a Galaci United, a Călărași, a Dévai Autobergamo és a Temesvári Informatika alkotja a futsalélvonalt. A szezon szeptember 3-án kezdődik a bodzavásári Szuperkupával, ahol a bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wet és a kupagyőztes Călărași csap össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük