Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Focinagyhatalmakat kaptak ellenfélnek

A magyar labdarúgó-válogatott Horvátországgal, Walesszel, Szlovákiával és Azerbajdzsánnal került egy csoportba a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásán, míg Romániának Spanyolország, Svédország, Norvégia, a Feröer-szigetek és Málta jutott. Budapesten és Bukarestben is lesznek Eb-meccsek, kérdés, hogy a válogatottak kivívják-e a szereplési jogot.

Ötvenöt ország fociválogatottját öt darab ötcsapatos, és öt darab hatcsapatos csoportba sorolták be. A csoportok első két helyezettje kvalifikálja magát a 2020-as Európa-bajnokságra, melynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest és Bukarest is. A rendezők részvétel esetén a csoportkörben két meccset hazai pályán játszhatnak.

Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben a magyar és román csapatnak nem sikerül kvalifikálnia a csoportjában, akkor sem reménytelen a helyzet, mert a Nemzetek Ligája őszi szakasza alapján 4×4 olyan válogatott is megküzdhet majd a fennmaradó négy helyért, amely a hagyományos selejtezőkön lemarad az Eb-részvételről. Az Eb-selejtezőket 2019. március 21. és 2019. november 19. között rendezik meg.

A 2020-as Eb-selejtezők csoportbeosztásai: A-csoport: Anglia, Csehország, Bulgária, Montenegró, Koszovó. B-csoport: Portugália, Ukrajna, Szerbia, Litvánia, Luxemburg. C-csoport: Hollandia, Németország, Észak-Írország, Észtország, Fehéroroszország. D-csoport: Svájc, Dánia, Írország, Grúzia, Gibraltár. E-csoport: Horvátország, Wales, Szlovákia, Magyarország, Azerbajdzsán. F-csoport: Spanyolország, Svédország, Norvégia, Románia, Feröer-szigetek, Málta. G-csoport: Lengyelország, Ausztria, Izrael, Szlovénia Macedónia, Lettország. H-csoport: Franciaország, Izland, Törökország, Albánia, Moldova, Andorra. I-csoport: Belgium, Oroszország, Skócia, Ciprus, Kazahsztán, San Marino. J-csoport: Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Görögország, Örményország, Liechtenstein.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük