Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fészket keres az FCSB

Gigi Becali, az FCSB élvonalbeli labdarúgócsapat tulajdonosa azt nyilatkozta, ígéretet kapott Novák Károly Eduárd sportminisztertől, hogy a csapata a pályaválasztói mérkőzéseit a bukaresti Diadalív (Arcul de Triumf) stadionban játszhatja. Az FCSB a jogutódlási perek elvesztése miatt nem játszhat bér nélkül a Bukaresti Steaua hagyományos, Ghencea-lakónegyedi pályáján, emiatt gyakran előfordult olyan, hogy a papíron otthoninak számító mérkőzéseit Bukaresten kívül kényszerült lejátszani.

A Diadalív-stadion állami finanszírozással, 37 millió eurós beruházással épült (az eredeti tervben 27 millió euró állt, az építés folyamán azonban a költségek felduzzadtak, nem egyedi eset). A 8155 (meglepően kevés) férőhelyes stadion az 2020-ról 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságra készült. Az FCSB már régóta szeretné megszerezni az engedélyt, hogy ott játszhasson, ám a kérvények elvesztek a bürokrácia útvesztőiben, a jóváhagyásokhoz állítólag fontos dokumentumok hiányoztak.

Hirdetés
Hirdetés

Az székelyföldi magyar miniszternek korábban a Román Rögbi-szövetséggel (FRR) volt konfliktusa a Diadalív-stadion használati jogával kapcsolatosan. A rögbisek azzal érveltek, hogy a régi stadionban már 1913 óta rendszeresen voltak rögbimérkőzések, ezért a foci Eb lejártával a rögbi válogatottnak kellene átadni az új stadiont. Az RMDSZ-es miniszter méltányos megoldást szeretne, eszerint a rögbiválogatott és a stadion nélkül lévő FCSB is használhatná a sportminisztérium ügykezelésében lévő létesítményt.

Gigi Becali – a jó hír dacára – nem hagyta ki az alkalmat arra, hogy a Bukaresti Steaua jogutódlását bíróságon elnyerő CSA Steauát újból megtámadja. Kijelentette, egy-két vagy hároméves persorozat kezdődik, miáltal bebizonyítja, hogy a CSA Steaua államilag támogatott amatőr futballcsapat, amelynek nincs joga sem élvonalban szerepelni, sem a 100 millió eurónyi közpénzből újjáépített Ghencea-stadiont kizárólagosan használni. Arra célzott, hogy a romániai sporttörvény és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) rendszabályai sem engedélyezik azt, hogy kizárólag állami, intézményi támogatásból élő futballklub az élvonalban szerepeljen. Nyilatkozata végén Becali újból elsütötte a szellemeskedő poént, miszerint az FCSB jelentése „Faci Ce Spune Becali” (azt teszed, amit Becali mond).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük