Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Valóra váltotta álmát

Valóra váltotta álmát Sport

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a kézdiszentkereszti Pászka Loránd. A 25 éves balhátvéd az elmúlt több mint két évben Soroksár színeiben nyújtott meggyőző teljesítményt az NB II-ben, amivel az FTC szakmai stábjának figyelmét is felkeltette. A fiatal labdarúgó nagy álma teljesült azzal, hogy aláírt a Fradihoz.

Pászka Loránd 1996. március 22-én született Kézdivásárhelyen. A sportág alapjait a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklubnál sajátította el Csengeri Attila edző irányítása alatt, majd 2011-től a szegedi Grosics Akadémián nevelkedett, ahol végigjárta az utánpótlás-csapatokat, 47 mérkőzésen 27-szer talált az ellenfelek kapujába. Teljesítményére a felnőtt csapatban is felfigyeltek, és 2013 augusztusában, mindössze 17 évesen az akkor NB III-as Szegedben fejlődhetett tovább, ahol első évében 34 mérkőzésen kapott lehetőséget.

A védő 2015. februárjában kölcsönben a Várfürdő-Gyulai Termál FC-hez került, ahol 15 meccsen ötször volt eredményes. Ezt követően visszatért az immáron NB II-ben szereplő Szegedhez, ahol egészen 2019 júliusáig játszott. Ez alatt az idő alatt alapemberévé vált az együttesnek, amit jól mutat, hogy 90 mérkőzésen számítottak rá. Stabil teljesítményére Budapesten is felfigyeltek, és 2019 nyarán a kis Fradihoz, vagyis a Soroksárhoz került, ahol szintén meghatározó tagja lett a csapatnak. Összesen 77 alkalommal szerepelt Lipcsei Péter együttesében, és védő létére hat gólt is szerzett, míg az idei 22 NB II-es bajnokiján öt gólpasszal is jelentkezett.

A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás szerint Loránd a mentalitásával és játéktudásával tudja segíteni a zöld-fehéreket. „Lóri az NB II mezőnyében nagyon meggyőzően teljesített szakmailag és emberileg egyaránt. Szeretném kiemelni Lipcsei Péter és Dragóner Attila személyét, akik meglátták a lehetőséget benne, és az utóbbi években hozzátették azt a szakmai munkát, ami lehetővé tette, hogy hozzánk kerüljön. A keretünkben ezen a poszton szerettünk volna változtatni, bízom benne, hogy Lóri ezzel a lehetőséggel élni fog. A játékstílusát tekintve egy pörgős, dinamikus balhátvéd, aki bátran lép be a támadásokba. Mentális oldalról nézve pedig egy roppant motivált, igazi győztes típus játékos” – vélekedett a korábbi ötvenkilencszeres magyar válogatott labdarúgó.

Pászka Loránd korábban lapunknak úgy nyilatkozott, legnagyobb álma, hogy a Ferencvárosban futballozzon. Ez most sikerült neki. „Ez egy fantasztikus érzés, nem nagyon tudom szavakba foglalni, álomszerű ez az egész. Azt tudni kell, hogy a felkészülés alatt én másfél hetet már akkor itt edzettem a csapattal. Amikor szólt Dragóner Attila, a sportigazgatónk, nyilván meglepett a hír, de nagyon örültem neki. Mindenki nagyon jól fogadott, a srácok segítőkészek, ugyanúgy a szakmai stáb is, úgyhogy eddig minden jól alakult. Ahhoz képest, hogy védő vagyok, magamat egy támadó szellemű játékosnak tartom. Szeretném magamból kihozni a maximumot, mindent megteszek, hogy legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot, és remélem, közösen sok sikert fogunk elérni” – részletezte fradistaként adott első interjújában a fiatal tehetség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások