Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Feszes a tempó, ma a FCSB, hétfőn Botoşani jön

Feszes a tempó, ma a FCSB, hétfőn Botoşani jön Sport

Elkezdődött az év végi hajtás a labdarúgó élvonalban. Alig fejeződött be a 17. forduló, máris nyakunkon a 18. játéknap, ami kőkemény kihívást tartogat a Sepsi OSK számára, ugyanis a pontvadászat legellentmondásosabb alakulatával, a sokak által kedvelt FCSB-vel néznek farkasszemet ma 20 órától, a fővárosiak ráadásul most először játszanak bajnokit Sepsiszentgyörgyön.

 

Félelmetes ellenfélnek ígérkezik a 34 ponttal a tabella második helyét elfoglaló FCSB, annál is inkább, mivel a két csapat közti örökmérleg a fővárosiak felé billen. Eddig három alkalommal találkozott a két együttes, mindháromszor a Nicolae Dică által irányított csapat győzedelmeskedett, ami viszont aggasztóbb, hogy a sepsiszentgyörgyiek eddig egy találatot sem jegyeztek ellenük. 2017. október 1-én Brassóban 4–0-ra (gsz.: Fl. Tănase, Gnohere, Ghinga – öngól, Benzar), 2018. február 25-én a Nemzeti Arénában 2–0-ra (gsz.: Viera – öngól, Man), és legutóbb, 2018. augusztus 19-én szintén a Nemzeti Arénában 2–0-ra (gsz.: Gnohere – tizenegyesből, Fl. Coman) nyertek a bukarestiek.

A Sepsi OSK vezetőedzője, Eugen Neagoe bizakodóan nyilatkozott esélyeikről tegnapi sajtótájékoztatóján.

– Egy jó mérkőzés után vagyunk, a jászvásári kiszálláson igaz ugyan, hogy nem sikerült győzni, pedig nagyon akartuk a három pontot, de úgy érzem, értékes döntetlent értünk el, lényeges, hogy nem kaptunk ki – fogalmazott Neagoe. – Minden egyes találkozó egyformán fontos számunkra, így igaz ez a FCSB ellenire is. Szerencsére mindenki egészséges, és készen áll az összecsapásra, remélem, kellően inspirált leszek, és a legmegfelelőbb játékosokat küldöm pályára. Azt hiszem, már bebizonyítottuk, hogy jó csapat vagyunk, és megérdemeljük, hogy ott legyünk az első hatban. Sőt, egy-két hellyel előrébb is állhatnánk, ha mások a körülmények. Mi is elkövettünk néhány hibát, ami pontvesztést eredményezett, remélem, ezeket nem fogjuk megismételni, és behúzzuk a meccset. Biztosak lehetnek benne, hogy nem könnyítjük meg a dolgukat, még akkor sem, ha nagyon értékes játékosaik vannak, akikre a válogatottban is számítanak.

Eugen Neagoe gratulált a legjobb klubvezető díjával kitüntetett Diószegi Lászlónak is.

– Ez a díj azért fontos, mert ezáltal kitűnik, hogy sokan tisztelik azt a munkát, amit Diószegi úr és az egész csapat végzett 2018-ban, az, hogy milyen sokat tett a futballért és Sepsiszentgyörgyért. Diószegi Lászlónak hatalmas szíve van, nagyon közel áll a csapathoz, mindent megtesz, hogy kiváló körülményeket és nyugodt légkört biztosítson számunkra, hogy csak a munkánkra koncentrálhassunk, és mivel nagyon ambiciózus, mindent megtesz a folyamatos fejlődés érdekében. Soha nem szól bele a technikai stáb dolgába, nem utasítgat, nem szokott megszidni, ő teszi a dolgát, és hagyja, hogy mi is tegyük a miénket.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nincsenek az előző szezonhoz hasonló tömött sorok a jegypénztár előtt és teltház a mérkőzéseken, noha a FCSB először jön Szentgyörgyre, a vezetőedző azt válaszolta, nem ismeri ennek az okát, lehet, a hideg miatt, de a csapatnak, a játékosoknak szükségük van a szurkolói támogatásra.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 5., 15:49
    ÉRTÉKELÉS: 1

    jo hogy az utcan leszolitott embertol nem kerdezik hogy miert nincs tele a stadion ezt embere valogatja es mindenki ott nezi a merkozest ahol akarja???? vagy a kint havazo idoben vagy pedig a meleghazban a televizio kepernyoje elott milyen kerdes ez ????a mediatol vagy mar nincs amit kerdezzenek?????