Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felkínált lehetőség

Minden jó, ha a vége jó – tartja a közmondás. Ha pedig nem jó, azt jelenti, hogy még nincs vége – ez már humorral megáldott bölcselkedők csupa-derű kiegészítése. Valahogy így áll most a magyar női kézilabda-válogatott, de akad más példa is az összetett szálló igére.

Hirdetés
Hirdetés

A versenyszervezés elbonyolítását mesteri fokozatra emelő hivatalnokok, nemzetközi szövetségi tisztviselők és tisztségviselők újabb műalkotása a női kézilabda-válogatottak olimpiai „kvalifikációs” rendszerének kidolgozása. A zseniális jelző sértő lebecsülése annak, ami most a Japánban éppen véget ért világbajnokság után kialakult.

Vegyük sorra. Európából a jövő évi olimpiára vagy a selejtezőre a 2018. decemberi Európa-bajnokságon és a 2019. decemberi világbajnokságon elért helyezések alapján lehet kijutni. A magyar nemzeti csapat a 14. lett a vébén, de a végső sorrend úgy alakult, hogy a tavalyi Eb-7. hely alapján indulhat a jövő márciusi olimpiai selejtező tornán, ahol Kína, Szerbia és Oroszország lesz az ellenfél. Sors által felkínált esély, mégpedig közepes.

A vébén – mint tudjuk – Románia 28–27-re legyőzte Magyarországot, végül 12. lett, a tavalyi Európa-bajnokságon 4. volt, és két jobb helyezésével mégis elvileg nehezebb olimpiai selejtező csoportba került, mint a magyarok! Ellenfelük Montenegró és Norvégia lesz, továbbá Észak-Korea, de ha utóbbi viszszalép (mint hírlik), akkor nagy valószínűséggel a vb-8. Németország veszi át a helyét! Kérdés az is, hogy mi következhet a magyarok selejtezőcsoportjában. Ha doppingbotrány miatt Oroszország nem indulhat az olimpián, a helyét valakinek mindenképpen át kell vennie. Az olimpiai selejtezők előtt vagy után.

Amennyiben még előtte eldől, akkor a magyar csoportba is jöhet egy „beugró” . Nehogy éppen Németország legyen, ha Észak-Korea mégis indul a selejtezőn! Summa summarum, a magyar női kézilabda a svéd válogatottnak köszönhetően kapott egy jó esélyt, egy lehetőséget arra, hogy bizonyítson, a kumamotói csorbát kiköszörülje. Ha a selejtezőből továbbjut, teljesen feledteti a vb-14. helyezést. Sajnos, a Románia elleni mérkőzés utáni vitriolos nyilatkozataiért, a két német bíró(nő) ténykedésének jellemzéséért eltiltás vár Kim Rasmussen szövetségi kapitányra. A magyar szövetségnek kell megoldania az utódlását vagy ideiglenes helyettesítését.<<
Sportfókusz

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük