Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezüstérem triatlonban

Ezüstérem triatlonban Sport

Az ország legrangosabb triatlonversenyének a hagyományosan ősszel megszervezett mamaiai erőpróba számít. A H3RO Mamaia nevet viselő viadalon sprint távtól félironman távig lehetett nevezni. A félironman verseny – ami 1900 m úszást, 90 km kerékpározást és 21 km szaladást jelent – egyben az országos bajnokság döntője is. A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor másodikként ért célba.

Hirdetés
Hirdetés

„Azt hiszem, nagyon rég volt az, hogy egy országos második helynek őszintén örülni tudtam, de ez most ilyen. Eddig ez az év nem alakult zökkenőmentesen, ez a verseny viszont egy jól sikerült próba volt. Az úszás és a kerékpár elfogadhatóan ment, a futás meg kifejezetten jól. Szerencsére a mezőny sokat erősödött. Egy ilyen teljesítménnyel az elmúlt évtizedben bármikor nyertem volna az itthoni bajnokságot, viszont most a győztes egyszerűen jobb volt nálam” – értékelt az országos ezüstérem megszerzése után Deák Zsombor, aki saját bevallása szerint utál veszíteni, ezért nagyon várja már a reváns lehetőségét. Jelenleg gőzerővel készül egy ausztráliai teljes Ironman versenyre. A triatlonista köszöni a sepsiszentgyörgyi és a megyei tanács támogatását.

Fél-ironman táv, végeredmény: 1. Ion Alex (Unstoppable Sport Club) 03:55:36, 2. Deák Zsombor (ASK Aluta) 04:04:17, 3. Toma Alexandru (Bukaresti Olimpia) 04:06:10.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük