Felhívás!

Esélyesnek számítanak

Ma Londonban elkezdődik a CONIFA (Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége) 2018-as világbajnoksága, ahol Székelyföld romániai idő szerint 14 órától Tuvalu ellen debütál. Szombaton ugyancsak 14 órakor Matabeleland lesz az ellenfél, míg június 3-án 18 órától Padánia, vagyis a függetlenségre törekvő észak-olaszok csapata ellen zárják a csoportkört.

A FIFA-n kívüli válogatottakat tömörítő sportszervezet által szervezett világverseny összesen több mint 300 millió, kisebbségben élő személyt képvisel. A 2014-ben alakult székely labdarúgó-válogatott szerdán utazott el a június 10-ig tartó vb-re. Labdarúgóink korábban már részt vettek egy világbajnokságon, valamint két Eb-n – legutóbb az Észak-ciprusi Török Köztársaságban rendezett Eb-n szereztek bronzérmet. Az együttes jelenleg ötödik a CONIFA-világranglistán, az élen a legutóbbi, abháziai világbajnokságon ezüstérmet szerző Pandzsáb található, megelőzve az Eb-győztes Padániát, az Eb-második Észak-Ciprust és a 2014-es vb-n ezüstérmes Ellan Vannint, vagyis Man-sziget válogatottját.

Az utazó keretben olyan húzóneveket találunk, mint a Sepsi OSK kiválósága, Fülöp István, valamint testvére, Loránd, aki az FC Botoşani játékosa. A KSE két labdarúgót küldött a vb-re, Gazda Józsefet és Tankó Zsoltot.

A londoni CONIFA-vb csoportbeosztása: A-csoport: Barawa (Londonban élő szomáliai kisebbség), Ellan Vannin (ismertebb nevén Man-sziget), Tamil Eelam (Srí Lanka-i tamil kisebbség, Kanadából), Kaszkádia (az Egyesült Államokban). B-csoport: Abházia, Észak-Ciprus, Kárpátalja, Tibet. C-csoport: Padánia, Székelyföld, Tuvalu, Matabeleland (Zimbabwében). D-csoport: Pandzsáb (Észak-India, Kelet-Pakisztán), Egyesült Koreaiak (Japánból), Nyugat-Örményország, Kabilia (Algéria).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.