Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

Târgovişte nyerte a női focikupát

A Târgoviştei ISK nyerte a sepsiszentgyörgyi MSC Stadionban megrendezett női labdarúgó Román-kupát, miután a döntőben 3–0-ra legyőzte a Borgóprundi Heniu együttesét. A némiképp eseménytelen, gólnélküli első félidőt követően a Mihai Tătăranu által irányított csapat tíz perc leforgása alatt eldöntötte a találkozót, Maria Şoimu az 57. percben szerzett előnyt Târgoviştének, majd egy perc múlva Mihaela Merlan is betalált, végül Alexandra Sfiea biztosította be a sima győzelmet. A târgovişteiek első Román-kupájukat nyerték meg, kilenc évvel korábban a Temesvári Ripensia előtt hajtottak fejet a fináléban. Sepsiszentgyörgy megadta a módját a sporttörténelmi eseménynek, ha már első alkalommal szervezhette meg futball élvonalbeli kupadöntőjét, a városban két hatalmas felfújható trófea hirdette a rangos viadalt.

Jó szezont futottak

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub U16-os kosárlabdacsapata a negyedik helyen zárt az országos B-kategóriás döntőben, amelyet Bukarestben szerveztek hétvégén. A Farkas Alpár irányított lánycsapat összesítésben a tizedik helyen végzett a korosztályos országos bajnokságban, ezzel pedig messze felülmúlta a szezon elején kitűzött célokat, annál is inkább, mivel a játékosok egy-két évvel kisebbek az U16-os korosztálynál. Az NMSK eredményei a tornán: 63–56 Krajovával, 43–53 az Admar Costineşti-tel, 55–65 Gyulafehérvárral, 64–54 a Bukaresti Raptorsszal és 43–54 az Aradi Gloriával. A B-kategória végső rangsora: 1. Gyulafehérvár 10 pont, 2. Arad 8, 3. Admar 8, 4. Nagy Mózes SK 7, 5. Krajova 7, 6. Raptors. A korosztályos bajnok az Alexandriai ISK lett.

Az NMSK U14-es lánycsapata tegnaptól az ország hat legjobb együttese között küzd a dobogóért a brassói körmérkőzéses döntőtornán.

 

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük