Felhívás!

Erős negyedik

Erős negyedik Sport

A Sepsi OSK labdarúgó-csapata a Liga 1 felsőházi rájátszásában bámulatos magabiztossággal őrizte meg az alapszakaszban kiharcolt negyedik helyezését. Az 1–9. fordulókban csak egyszer hagyta el ezt a pozíciót, amikor néhány napig birtokolta a 3. helyet.

Nagyon közel állt a bronz­éremhez, és ahogyan a 4. hely megőrzéséhez segítették más csapatok eredményei, ugyanúgy a 3. helyezés is másik négy csapat két mérkőzésén dőlt el végérvényesen. Ha CFR a 9. fordulóban nem győz az FC Botoșani otthonában, talán a másnapi FCSB – Craiova mérkőzés eredménye sem 0–1, hiszen a bukarestieknek maradt volna motiváció a legutolsó fordulóra, a CFR – FCSB igazi bajnoki döntőre (ez a mérkőzés tagnapi lapzártánk után ért véget). Sportszerűtlen lenne bizonyítatlan spekulációkba bocsátkozni, de elképzelhető, hogy az FCSB nem küzdött teljes erővel, hittel az oltyánok ellen, hiszen második helye „be volt betonozva”. Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, az 1–4. helyek sorrendje nem változhat. A szabályok miatt a Sepsi OSK akkor sem előzheti meg a Craiovát, ha egyenlő lesz a pontszámuk (40–40). A záró forduló egyetlen valós tétje az 5–6. hely, illetve az a kérdés, hogy a Sepsiszentgyörgyre látogató észak-moldvaiak meg tudják-e előzni az egy ponttal előttük álló (32–31) Academica Clinceni-t; utóbbi a Craiova vendége lesz.

Természetesen, más szemszögből megközelítve, a Sepsi OSK az említett négy csapat két eredményének kedvezőtlen alakulásától függetlenül is megszerezhette volna a harmadik helyet, ha győz az FC Botoșani vagy az Academica otthonában. Itt azonban hamar átcsúszunk a fanyalgások térfelére, és ez méltánytalan lenne. A Sepsi OSK-t minden dicséret megilleti. Erős negyedik hely, amit kiharcolt! A lehetséges 18-ból 11 pontot szerzett a három dobogós ellen, számszerű mérlege: 6 mérkőzés, 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, 7–4-es gólkülönbség. Hajszálnyira, illetve másodpercekre volt attól, hogy az ezüstérmes Becali-gárdát kétszer verje 2–1-re, ami 13 pontot jelentett volna a triásszal szemben! A rájátszásban, az utolsó forduló előtt második a győzelmek számát (4) illetően, szintén második a gólkülönbsége (+2).

A reménykedve várt poén még ezután következhet, hiszen a Sepsi OSK kivívhatja az európai kupaszereplést a Chindia – Viitorul selejtező győztese ellen. A Craiova „elvette” a bajnoki harmadik helyet, de kupagyőzelmével megadta, átadta az esélyt, hogy a Sepsi OSK is versenybe szállhasson az európai kupaszereplés jogáéért. A Liga 1 alapszakaszában a Chindiával 2–1 volt idegenben, 0–1 itthon, a Viitorullal 1–1 itthon, 3–3 idegenben. Teljesíthető küldetés! 

Ma 18:30-tól CS Universitatea Craiova – FC Academica Clinceni, holnap 17.30-tól Sepsi OSK – Botoșani, 20:30-tól Chindia Targoviste – FC Viitorul Constanța.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások