Felhívás!

Erős középcsapattá válna

Erős középcsapattá válna Sport

Múlt héten megkezdte felkészülését a 2018–2019-es bajnoki idényre a Sepsi OSK labdarúgócsapata. Az I. liga legutóbbi szezonjában a 9. helyen végző együttes kerete jelentős átalakuláson ment át, a változtatások azt a célt igyekeznek szolgálni, hogy a Sepsi OSK kiesési gondok nélküli erős középcsapattá váljon – áll a klub közleményében.

A felkészülés Eugen Neagoe irányításával zajlik, akivel a klub 2020 júniusáig érvényes szerződést kötött. A szakmai stáb egyetlen ponton változott, kapusedzőként Florentin Rădulescu segíti Neagoe munkáját. Az elmúlt idényhez képest nem tartozik már a Sepsi OSK keretéhez Marko Jovanovszki kapus, Albert Dalmau, Benjamin Kuku, Filipe Oliveira, Alejandro Gorrin, Nick Ross, Milovan Petrovikj, Sebastian Ghinga és Constantin Dima mezőnyjátékosok. Változatlanul számítanak Niczuly Roland, Fejér Béla, Birahima Tandia, Jure Obsivac, Sato Daisuke, Ionut Ursu, Marko Szimonovszki, Hadnagy Attila, Yasin Hamed, Ousmane Viera és Veress Zsombor játékára.
A távozók helyére többen is érkezhetnek. Amint azt lapunk pénteki számában közöltük, az ötszörös bolgár válogatott Stefan Velev a Slavia Szófiától jött, a 29 éves védekező középpályás jobbhátvédként is bevethető. Két fiatal, az U21-es korosztályhoz tartozó futballista kölcsönbe érkezett Sepsiszentgyörgyre: a korábban a Bukaresti Juventust erősítő baloldali középpályás, Stephan Drăghici, illetve a Kolozsvári CFR játékosa, a csatár Gabriel Dodoi.
Előrehaladott, megállapodáshoz közeli tárgyalások zajlanak a Temesvári Poli volt középpályásával, Gabriel Vaşvarival és a Juventus korábbi balhátvédjével, Florin Ştefannal. „Közeledik” Sepsiszentgyörgyhöz a horvát származású, német állampolgársággal rendelkező 29 éves középhátvéd, Igor Iovanovic, aki a finn FC Lahtinál töltötte ki a szerződését. Hasonlóan közeliek az álláspontok a görög Apollon Szmírnisz kapusával, a 27 éves horvát Ivan Coviccsal is, de Fülöp Istvánnal is tárgyalnak a folytatás ügyében – összegez a hivatalos közlemény. <<

Jövő nyárra tervezik a Sepsi Aréna szomszédságában negyvenmillió lejes beruházásból épülő, 7300 férőhelyes futball­stadion átadását, amely a Sepsi OSK-nak adna otthont. A fedett nézőteres stadion mellé három edzőpálya, egy természetes gyepes, valamint két műfüves is épül, utóbbi kettőt már idén nyáron át szeretnék adni – írja a sepsiszentgyorgyinfo.ro. A kivitelezők a héten kezdenek neki a földmunkáknak, ami a tereprendezést és a terület előkészítést jelenti. Három edzőpálya épül. A központi pálya építésének ezen a nyáron fognak neki, ennek munkálatai ősszel válnak látványossá. Egy 21. századi előírásoknak megfelelő stadiont terveznek gyepfűtéssel, esti világítással, öltözőkkel, vendéglátó helyiségekkel és parkolóval. Szakemberek becslése szerint a stadion egy év alatt épül fel, így az ideális forgatókönyv szerint a 2019–2020-as bajnoki idényt már ott játszhatják a piros-fehérek.
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.