Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Elszálltak” az ifjúságiak

„Elszálltak” az ifjúságiak Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sajtóbeszámolója már kész tényként közli, hogy az U17-es (17 éven aluli) válogatott nem juthat tovább a 2022. évi, izraeli Európa-bajnokság selejtezőinek első köréből. Pedig az 55 tagországból 30 csapat lehet ott a jövő tavaszi második fordulóban, az úgynevezett „elit körben”.

Hirdetés
Hirdetés

A Bukarest közelében lévő mogosoaiai labdarúgó bázisban lejátszott mérkőzések eredményei, sorrendben: Németország – San Marino 11-0, Románia – Oroszország 0-2, Oroszország – San Marino 6-1, Románia – Németország 0-5, Németország – Oroszország 2-1, Románia – San Marino 5-0. A román válogatottnak egy székelyföldi tagja volt ezen a tornán, Becze Mátyás kapus az FK Csíkszeredától. Az oroszok ellen Rafaila piros lapja miatt állt be a kapuba, majd a németek ellen szintén Rafaila eltiltása miatt védett, San Marino ellen már a kispadon ült.

A 13 selejtező csoportból továbbjut az első 2-2 helyezett, valamint a 13 közül a legjobb 4 negyedik helyezett. Igen ám, de a 3-ik helyezettek rangsorolásánál törlik a 13 negyedik helyezettel szembeni eredményeket. Ezek alapján Románia 3-ik helyen áll ugyan, de 0 ponttal és 0-7-es gólkülönbséggel (a San Marino elleni 5-0 nem segít). Nehéz elképzelni ilyen esetekben, hogy a másik 12 csoportban ne lenne legalább négy 3-ik helyezett ennél jobb mutatókkal. A román válogatott balszerencsés volt, hogy már az első körben két ilyen kemény ellenféllel kellett játszania, hasonló általában csak az „elit körben” szokott előfordulni.

A magyar U17-es válogatottnak még van esélye van eljutni a selejtezők második fordulójába. Eddigi eredményei: 3-0 Észtországgal, 0-1 Grúziával. A másik két eredmény: Izland – Grúzia 1-1, Észtország – Izland 2-1. Ebben a csoportban például a 3-ik mindenképpen előzi Romániát a 3-ik helyezettek összesített rangsorában. Következik csütörtökön 18 órától a zárás: Magyarország – Izland és Grúzia – Észtország.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük